Rust 6-16 Einde 18-27

Na Temse, waar we toch nog een punt konden meegraaien, wisten we dat het deze week beter moest. Zo was de intensiteit op training toch weer hoger. Na z’n eerste puntenverlies en met een verplaatsing naar Minerva, die toch 2 prijsschutters in hun team heeft, was het toch even afwachten wat de wedstrijd zou brengen.

We starten zeer goed aan de wedstrijd. Al snel was duidelijk dat Minerva onze grote heren in de 1e fase wilde achter houden, maar dit, in combinatie met een te hoge druk van hun dames, was geen goed idee. We straften dit genadeloos af en al snel namen we de wedstrijd in handen. De ruststand was 6 – 16 met al 12 doelpunten van onze dames.

In de 2e helft gingen we door op het elan, maar de wedstrijd kabbelde stilletjes aan wel naar z’n einde. Het verschil was al zodanig groot dat de drive er wat uit ging en we meer en meer foutjes begonnen te maken. In de laatste 10min kregen we, al dan niet terecht, nog 4 strafworpen tegen, doordat we iets te nonchalant en ondoordacht onze verdediging gingen neerzetten en dat is jammer anders was onze zege zeker nog ruimer geworden.

We hebben ons in elk geval goed herpakt na de week voordien tegen een ploeg die toch 4 op 4 haalde tegen Temse en Leuven.

Knappe prestatie en weer enkele procentjes dichter bij de top!

Yannick