Rust 10-13 Einde 20-23

We kenden het belang van deze uitwedstrijd op Scaldis. Zij waren op papier de laatste zware brok richting de mogelijke titelwedstrijd op en tegen Ri4a. Op papier zeg ik wel, want we moeten nog altijd voorbij Ganda.

We begonnen scherp aan de wedstrijd en kwamen vlot 0 – 3 voor, alvorens Scaldis een eerste keer kon tegenprikken. Vanaf dan scoorden we om en om en bleef telkens de 2-puntenkloof in ons voordeel staan. Dit was absoluut belangrijk naar het vertrouwen in het team toe. Lynn, die na lange tijd terug in de ploeg kwam, bleek een goede zet te zijn geweest, want zij was in de eerste helft onze topscoorster met 4 doelpunten. We konden met een comfortabele 3-puntenkloof gaan rusten.

Tijdens de rust even uitgeblazen en de focus op scherp gezet, want het beloofde nog een moeilijke 2e helft te worden.

Het plan was om de 2e helft meteen de 4-puntenkloof op het bord te zetten, maar dit mislukte, jammer genoeg, waardoor het ongemeen spannend bleef. Tot 14–16 kon Scaldis dit aanhouden, maar nadien brak de veer toch. 14–18 en we dachten dit dan verder uit te diepen. Niets was minder waar en Scaldis kon terugkomen tot 16–18. Hier werd een enorme kans gemist om de wedstrijd comfortabel uit te spelen. Zo bleef het spannend tot het einde. Mits enkele wissels konden we toch, telkens, in het voordeel blijven en kon Pieter in de laatste seconde zijn verdiend doelpuntje meepikken. Eindstand: 20-23

Een aangename wedstrijd voor spelers en supporters met een terechte winnaar, uiteindelijk.

De laatste moeilijke horde lijkt genomen te zijn om op zondag 1/3 vermoedelijk in een rechtstreeks duel met en op Ri4a voor de 1e plaats te strijden.

Alle supporters worden volgende week op de thuiswedstrijd (tegen Ganda), met toeters en bellen, verwacht alsook op 1/3 (tegen Ri4a) te Kwik Indoor.

Yannick