MEEUWEN A – LEUVEN A 19 – 16

Rust: 9 – 6 Einde: 19 – 16

De laatste wedstrijd van de 1e ronde in de zaal. We hadden afgesproken om alle thuiswedstrijden winnend af te sluiten dus moesten we vandaag absoluut winnen, natuurlijk.
We begonnen de wedstrijd evenwichtig en met een duidelijk verdedigende tegenstelling om hun aanvalskracht langs de heren te counteren. Ook om die reden begonnen we met onze aanvallendste, meest scorende dames en kreeg deze week Joni de voorkeur.

De eerste score kwam van Zahra en nadien scoorden we om en om. Tot 3–3 wist Leuven gelijk te blijven, maar nadien sloegen we een eerste gaatje. Van 6–3 naar 8–4 om uiteindelijk met 9–6 te gaan rusten. Voor ons waren de dames aan het kanon met Zahra als topspits en bij hen was enkel Kobe, die ondanks goede druk van Niels, de mand wel vond uiteindelijk. De 9–6 deed wel pijn daar we eigenlijk, Zahra, een stomme fout maken aan de middenlijn en we niet met 9–5 konden rusten. Toch leek ons plan te werken en was het gewoon de bedoeling om hier verder op te bouwen.

Het begin van de 2e helft was voor Leuven, die redelijk snel konden minderen tot 10–9 maar nooit gelijk kwamen. Tot 12–10 bleven ze aanklampen, maar uiteindelijk kunnen we naar 14–10 en de uiteindelijke 17-11 kloof uitbouwen om op het einde van de wedstrijd een 19–16 op het scorebord te hebben staan.

Met 15 doelpunten van de dames kunnen we stellen dat we dit toch weer goed geklaard hebben, samen. Toch even een eervolle vermelding voor Zahra. Ze speelde een uitstekende wedstrijd die haar terug dichter bij haar internationaal niveau brengt, naar mijn mening. Niet de scores maar vooral de onderscheppingen in verdediging waren aanzienlijk en hebben veel van hun aanvallen kunnen counteren.

Wederom een knappe collectieve wedstrijd met 2 nieuwtjes die het goed deden. Weer 2 spelers extra die geproefd hebben van onze 1e ploeg.

Op naar volgende week!

Yannick