Meeuwen KV

Korfbalclub

Meeuwen Korfbal

You 'll never fly alone

Meeuwen KV

Rivierenhof Deurne

Meeuwen wint Runner Up Finale

Meeuwen - Temse 17 - 16

Mega Wriemeldag

Een zonnig succes

Veldfinales 2016

Veldfinales 2016 Meeuwen KV

Jeugd ft. Kern – Noah en Jef

Jeugd ft. Kern – Noah en Jef

Jef en Noah

Vanaf dit seizoen wordt elk jeugdlid geregeld bijgestaan door een peter of meter van de kern. Elk kernlid komt af en toe een training of wedstrijd bijwonen en steekt een handje toe. Dit initiatief plaatsen we graag in de schijnwerpers. Deze week is het aan Noah (12) en peter Jef (21) om hun verhaal te doen.


Stel elkaar eens voor?

Noah: Jef speelt bij de eerste ploeg van Meeuwen. Hij is snel en heeft een goed shot.

Jef: Ik ben peter van Noah. Noah speelt bij de U14. Ik vind dat hij veel potentieel als korfballer heeft. Hij moet nog wel wat aan zijn techniek werken, maar daar heeft hij nog tijd genoeg voor. Ik denk dat hij het ver zal schoppen bij Meeuwen.

 

Kenden jullie elkaar voordien al?

Noah: Ik heb Jef al enkele keren zien spelen in de eerste ploeg. In de zaal heb ik al een paar keer mee opgelopen voor de match.

Jef: Ik kende Noah enkel bij naam.

 

Wat hebben jullie al samen gedaan?

Noah: We hebben op training vooral op shottechniek getraind. Daarnaast hebben we ook wat krachtoefeningen gedaan, zoals pompen.

Jef: Ik heb Noah ook wat oefeningen meegegeven die hij thuis kan uitvoeren. Zo kan hij daar ook aan zijn techniek werken. Je doet ze toch, Noah?!

Noah: (aarzelend)Jaja…

 

Wat vinden jullie van het meter- en peterproject?

Jef: Leuk, zo leren we elkaar wat beter kennen. We kunnen ook af en toe naar mekaars wedstrijd komen kijken. Zo wint iedereen erbij.

Noah: Het is tof om af en toe apart training te krijgen van iemand uit de kern.

 

Hoe zijn jullie op Meeuwen terecht gekomen?

Noah: Mijn nichtje (Illa) speelde korfbal bij Meeuwen. Ze raadde me aan eens mee te komen. Ondertussen speel ik hier al 4 jaar. Vroeger zwom ik in clubverband, nu korfbal ik enkel.

Jef: Ik ben beginnen korfballen bij Borgerhout. Ik zat daar echter in een minder talentvolle generatie. Via de regioselectie de Kempen leerde ik Joni (kern, nvdr) kennen. Haar vader Marc sprak me aan en vroeg me of ik geen zin had om bij Meeuwen te komen spelen. Na een gesprek op de club besloot ik te komen. Ik kon me hier beter ontwikkelen als korfballer. Ik ben inmiddels al bijna 9 jaar lid van Meeuwen en heb het me nog geen moment beklaagd.

 

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Jef: Ik ben net afgestudeerd als bouwkundig ingenieur. Ik ga er nog een extra jaar aan koppelen in Brussel, waar ik sportmanagement ga studeren. In het middelbaar volgde ik latijns-wetenschappen.

Noah: Ik zit in het tweede middelbaar. Ik volg ASO. Volgend jaar ga ik een meer technische richting volgen, die iets meer praktijkgericht is.

 

Meeuwen is een TOP-club, wat vinden jullie daarvan?

Jef: Ik ben nog niet met pesten in contact gekomen. Ik vind het goed dat de club dit statement maakt. Korfbal is nu eenmaal een vriendensport. Tegen je ploegmakkers moet je sportief zijn. Tegen je tegenstander moet je soms wel hard durven zijn. 

Noah: (schoorvoetend) Ik moet eerlijk toegeven dat ik soms mijn zus plaag. Maar met echt pesten ben ik gelukkig nog niet in contact gekomen.

 

Vertel eens een leuke / straffe anekdote van op de club…

Noah: Onlangs speelden we een wedstrijd tegen ASKC. Het stond al vrij snel in de wedstrijd 1-1. Het bleef 1-1 tot in de laatste minuut. ASKC scoorde toen. Iedereen dacht dat zij zouden winnen, maar we konden direct erna toch nog de gelijkmaker scoren.

Jef: (lacht heimelijk) Toen ik nog niet lang bij Meeuwen speelde, speelde de eerste ploeg tegen Borgerhout in de Lotto-Arena om te bepalen wie er het jaar daarop in de topleague zou aantreden. In de tweede helft viel Thomas in, en nog geen 3 minuten later kreeg hij al een rode kaart van de scheidsrechter. Dat vond ik wel straf.

 

Ondertussen heb je zelf al straffer gedaan, na je onmiddellijke rode kaart tegen Minerva ?!

Jef: Mja, ik werd geprovoceerd. Ik had net daarvoor ook een volgens mij opzettelijke elleboogstoot gekregen. Ik kreeg een voorstel tot schorsing van 2 speeldagen. Daar ben ik samen met de club in beroep tegen gegaan. Momenteel wachten we de uitspraak af.

 

Wat zouden jullie graag nog willen bereiken?

Noah: Ik hoop later in de eerste ploeg te spelen. En daarna ook in de nationale ploeg. Momenteel ben ik nog niet opgeroepen voor één van de selecties.

Jef: Ik heb geen echte korfbalambities meer. De nationale ploeg hoeft niet voor mij.

 

Waar zie je jezelf binnen 10 jaar?

Jef: Binnen 10 jaar zie ik mezelf nog korfballen bij de kern, maar het zal dan wel één van de laatste jaren zijn. Wie weet sta ik dan met Noah in het vak. Daarnaast hoop ik een goede job te hebben en in een mooi huis te wonen.

Noah: Ik hoop ook dat ik dan in de eerste ploeg sta. Met Jef in het vak, dat zou leuk zijn. Verder hoop ik een diploma te hebben. Welk? Dat weet ik nog niet.

 

Wat zijn jullie interesses?

Noah: Ik reis graag. Ik zou graag eens in Azië willen geraken. Je hebt daar nog ongerepte natuur. Als filmpje heb ik gekozen voor een grappig fragment met een liedje dat al een hele tijd in mijn hoofd zit. (kijkers zijn bij deze gewaarschuwd, nvdr)  (https://youtu.be/d9TpRfDdyU0)

Jef: Ik reis ook graag. Ik wil nog roadtrips maken doorheen de VS en Australië. Ook Ijsland trekt me erg aan, vooral dan voor de natuur. Verder volg ik ook het voetbal op de voet. Chelsea is mijn favoriete voetbalclub. Als filmfragmenten heb ik gekozen voor de vrije trap van Roberto Carlos tegen Frankrijk, de bal gaat met onwaarschijnlijk veel effect / curve naar het doel. (https://www.youtube.com/watch?v=3ECoR__tJNQ&feature=share) Daarnaast heb ik ook een filmpje met de beste acties van Lionel Messi geselecteerd. (https://www.youtube.com/watch?v=kThryyD9MkQ&feature=share). Naast voetbal volg ik ook veel televisieseries en films. Onlangs heb ik allebei de seizoenen van ‘Narcos’ gezien (serie over jacht op Pablo Escobar, nvdr), een aanrader. Absolute aanrades zijn de ‘The Hangover’ films. Hieruit heb ik ook nog een compilatie gekozen. (https://www.youtube.com/watch?v=HsFQwOEwTVA&feature=share)

 

Meeuwen viert dit jaar een speciale verjaardag, ken je wat van de geschiedenis van de club?

Jef: Dit jaar bestaan we 85 jaar en wordt er een galabal georganiseerd. Daar ga ik naartoe. Jij toch ook, Noah?!

Noah: Ik denk van wel.

Jef: Je hebt toch al een kostuum gekocht? (lacht)

Noah: Neen, dat moet ik nog doen.

 

Hebben jullie een korfbalidool?

Jef: Mitch Lenaerts, hij staat er altijd als hij er moet staan.

Noah: Ik heb niet zoveel naar grote korfbalwedstrijden gezien. Jef vind ik wel heel goed.

 

Wat zou je veranderen binnen de club, gesteld dat je carte blanche zou krijgen?

Noah: Ik zou de naam veranderen. De naam Meeuwen klinkt zo raar als korfbalclub.

 

Welke naam zou je dan kiezen?

Noah: Goh, daar heb ik nog niet over nagedacht. (kijkt vragend naar Jef)

Jef: KV Myo’o vind ik niet slecht klinken. (lacht luid) Als ik iets zou veranderen aan de club, dan zou ik iets meer focus op de jeugd leggen. De jeugd is nu eenmaal de toekomst. Over een paar jaar wil ik zelf ook wel een jeugdploeg trainen.

 

Dat staat genoteerd, Jef!

Bedankt allebei en nog veel succes!

 

 TdB


Voorvoegsel: 
Veld