Vlaggenschip Meeuwen KV maakt valse start...

Vlaggenschip Meeuwen KV maakt valse start. 

Zondag 19 augustus startte de Kern met thuiswedstrijden tegen Minerva. Na prima wedstrijden van B en C werd het voor onze eerstelingen een deceptie. 

Meeuwen C – Minerva C

Met Zoë in de basis, nieuweling Charissa in het veld en de nieuwe T1 en T2 Jacky en Lion langs de kant, kwam de wedstrijd langzaam op gang. Nils opende nog wel de score (pas na 9 minuten spelen), maar daarna nam Minerva het heft in handen: 2-5. De al eerder genoemde Zoë en Charissa bepaalden de ruststand op 4-5. Na de rust een herboren Meeuwen C. Minerva zette de stand nog wel op 4-6 maar daarna een mooi 5-1 strike waardoor er een voorsprong van 9-7 op het scorebord prijkte. Minerva gaf zich niet gewonnen: 9-9 en zelfs de 9-10. Charissa met haar 2e treffer 10-10 waarna Nathan vanaf 2,5 meter de 11-10 mag aantekenen. Met het vakantiezand nog tussen de tenen werd deze buitenlans tot een misser gepromoveerd waardoor de eerste competitiewedstrijd van onze Kern eindigde in een terecht gelijkspel.

Doelpuntenmakers: Yuri, Janne en Charissa allen 2x, Nils, Nicola, Zoë en Nathan maken de 10 vol. Noah en Julie vallen verdienstelijk in.

Meeuwen B – Minerva B

Daar waar Meeuwen C de score opende en op 2-5, 4,6 en 9-10 tegen een nederlaag leek aan te lopen, is het bij ons B-team exact andersom. De gasten openen de score om vervolgens niet meer in het stuk voor te komen. Wendy zet de teams op 1-1, waarna Ellen, Vince, nogmaals Wendy en Simon eveneens de korf vinden: 5-1. Bij 6-2 een korte opleving van Minerva (6-5) maar daarna stelt ons B-team alweer snel orde op zaken: 10-5. Het krachtsverschil is aanwezig, maar Minerva verkoopt de huid duur. Echter tegen de dodelijke afronding van in het bijzonder Ellen en Wendy is geen kruid opgewassen. Met respectievelijk 7 en 6 treffers zijn onze meiden on fire en komt de zege geen moment in gevaar. Na een ruststand van 13-6 dendert de zwart-rode B-trein lekker door en rijdt deze uiteindelijk bij 29-13 de remise in. Vooral Vince had in de 2e doorgang de smaak te pakken: 5 treffers! Een uitstekende start van dit team. 

Doelpuntenmakers: Ellen en Vince 7x, Wendy 6x, Niek 4x, Simon 3x, Joni en Anke beiden 1x

Meeuwen A – Minerva A

Na de galavoorstelling van onze tweedelingen mochten de vlaggenschepen van beide clubs de arena betreden. Minerva coach Ivo Goossens was vooraf niet gerust op een positieve afloop. Ivo – net als Lion – ook net beginnend bij een nieuwe club en eveneens aftastend zag voor zijn achttal een plekje in het rechterrijtje. “Deze wedstrijd ‘mag’ maar komende weken ‘moeten’ wij er staan”, aldus Ivo voor de wedstrijd. Op basis van wat zijn B-team liet zien geen gekke gedachte, maar wij dachten daar duidelijk anders over. De favorietenrol die Meeuwen werd toegedicht past ons nog niet. Om verscheidene redenen dient een groot aantal sterkhouders (tijdelijk) vervangen te worden en dat gegeven in combinatie met een nieuw ‘technisch hart’ gaat ons de komende weken echt nog wel punten kosten. Zo ook dus deze eerste zondag van seizoen 2018-2019. Aan het weer, het veld, de toeschouwers en de arbitrage lag het niet. Meeuwen A gaf niet thuis. Taïssa tekende nog wel de 1-0 aan maar daarna was de koek al snel op. Tot 3-3 hielden de teams elkaar in evenwicht. Minerva speelde absoluut naar hun mogelijkheden en benutten uitstekend hun individuele kwaliteiten, waarbij vooral Jani Oyen en de gebroeders Schuerewegen ons meer kwaad dan goed deden. De ervaring en de automatismen die deze ploeg herbergt was in speelronde 1 te veel voor ons A-team. Naast een erbarmelijke afronding van 14% (waarbij 3 gemiste strafworpen ook niet bevorderlijk zijn voor het moyenne) was het verdedigend én in de aanvallende opbouw ook nog te vaak slordig en meerdere malen gewoon slecht. Allemaal typische kenmerken van een nieuwe en verjongde ploeg die nog extreem zoekende is. Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd, kortom niets om van in de war te geraken.

Komende week is er één van voor- en nabeschouwen, trainen en oefenen en zorgen dat we komende zondag weer wat beter zijn. Aanvallend duidelijker en meer vertrouwen en verdedigend meer als collectief en minder “cadeautjes”. 

Doelpuntenmakers: Zahra 3x, Jef 3x, Niels 2x, Lyn, Lauri en Taïssa allen 1

Lion