Verslag Minerva - Meeuwen

MINERVA A - MEEUWEN A 22 - 24

Vak 1: Pieter, Simon (1), Zahra (11), Taïssa (1) 

Vak 2: Wouter (1), Jef (8), Laura (1), Lynn (1) 

Wissels: Lauri, Jeroen

Scheids: Dave Mertens

Vanaf het eerste fluitsignaal was het reeds duidelijk: we gingen onze felbegeerde titel vandaag niet “cadeau” krijgen. Trommelgeroffel in de Minerva tribune en een meer dan gemotiveerd en gretig blauw/wit team.Te buiten van de 0-1 stand zijn we op achtervolgen aangewezen tot ongeveer 10 min voor rust. Onze heren hebben hun handen vol met de snelle en scherp schietende Minerva boys. Een match op het scherp van de snee, waarbij, in het vak van Jef, bij momenten te korte aanvallen worden opgebouwd, te zenuwachtig en daardoor iets te slordig wordt gespeeld.

Het andere vak heeft het moeilijk om de beweeglijke heren van het scoren af te houden. Toch lijken we naar het einde van de eerste helft onze rust wat terug te vinden en we sluiten af bij een 10-12 tussenstand...1 ding is zeker, geen enkele Meeuw op of naast het veld is er “gerust” in dat we vandaag die titel zomaar even gaan binnenhalen...

De tweede helft beginnen we echter zeer sterk en slagen een eerste kloof 10-15. Minerva geeft zich echter niet gewonnen en we gaan een periode in van een ware heksenketel, gekenmerkt door een

11

vloedgolf aan stippen en vrije worpen... Zelfs verwondering alom, als de gele kaarten boven komen, met name voor Zahra wegens ... “overhangen”?

Het blijft spannend tot de laatste minuut ... Wanneer kunnen we eindelijk de slingers en party poppers uitdelen? We wachten tot de laatste 30 seconden ... oef ... jawel ... een verlossend fluitsignaal ... we zijn er ... KAMPIOENEN OLE OLE!!

Na amper één jaartje PromoLeague bevestigen we na een “bijna” feilloos zaalparcours, dat we klaar zijn om terug mee te draaien op het hoogste niveau, maar nu wel met een zo belangrijk jaartje ervaring rijker!

Bedankt aan alle spelers en speelsters, we hadden echt wel iedereen nodig om dit te kunnen behalen. Bedankt aan trainers en begeleiding voor het harde werk ...Bedankt aan de talrijk opgekomen supporters van de laatste weken, jullie hebben onze A-ploeg als blok gesteund en naar de titel “geroepen”.

Toch nog even een speciale vermelding voor onze topper en kapitein Zahra, die als dame op eenzame hoogte prijkt bovenin de topschutterslijst (NVDR: nog 6, Zahra 😊) en Jef die haar mooi volgt ... 2

topmeeuwen bovenaan het klassement.We mogen terecht fier zijn.Uiteraard kan dit niet zonder het team rond jullie maar ... je moet ze er toch nog altijd in gooien! Knappe prestaties!!

Nu even bekomen van alle spanning, stress en emoties en vervolgens een topseizoen verder afmaken op het veld.Succes allemaal maar eerst nog even nagenieten van dit mooie en kostbare moment in jullie sportcarrière!

Het ging allemaal niet vanzelf, er zijn al genoeg moeilijke momenten geweest en er zullen er nog vele

volgen, maar de weg die jullie nu samen afleggen is er eentje om te koesteren.

Annick