Van Klooster vs De Waele 0 – 3 ...

... ze hadden elkaar al de hele week opgejut, via alle sociale media en zaterdagavond
9 februari was het dan zo ver, de clash tussen de teams van twee hele goede vrienden (en hun assistenten):

Meeuwen A, B en C - Floriant A, B en C

Er was genoeg volk op af gekomen, ook van andere clubs, want wat zou dit worden ... vuurwerk?
Zouden wij, Meeuwen A, eindelijk van die vermaledijde 0 afraken?
Nee, zo jammer. Iedere week er vol voor gaan en steeds weer teleurgesteld van het veld komen. Deze week zelfs 3 keer ...

Meeuwen C – Floriant C 8 – 11

Onze C ging, onder leiding van Jacky, vol goede intenties, van start en “bolde” lekker mee, met een ruststand van 6-5, ten gevolg.
Ook Nico De Bolle mocht even meeproeven op het “grotemensenveld”, leuk!
De tweede helft was, langs beide kanten, niet echt spectaculair, met voor Meeuwen nog maar 2 goals .....

Meeuwen B – Floriant B 12 – 20

Zou onze reserveploeg het beter doen? Ook niet, bewijst de ruststand van 5-10.
We laten onze tegenstander, het eerste kwartier, een bliksemstart maken naar 0-7, vóór Lauri en Lander de eerste twee keer tegenscoren (2-7).
Waarna we, via 2 x Lauri en 1 x Lander (penalty), gelukkig, op 5 staan bij de rust. Achtervolgen, dus!
De eerste 20 minuten, van de tweede helft, scoren Joni, Simon, Niek 2 x en Ellen en komen we op 10-16, waarna er, in de laatste 5 minuten van de wedstrijd, nog 4 goals om onze oren vliegen en Niek er, met een schot en een penalty, toch nog 12 voor ons op het scorebord krijgt.
De wedstrijd was dus al na 15 minuten gespeeld, kunnen we zeggen.

Meeuwen A – Floriant A 17 - 19

... en dan, het klapstuk van de avond .....
En als verslaggever wil je zó graag een euforisch loflied neerpennen, over hoe goed en hoe fijn het was.

We blijven, via Jef (2x), Morane en Zahra bij tot 4-4, waarna Floriant er 3, achter elkaar inknalt 4-7, Pie verzacht 5-7, maar moet er dan, in verdediging, direct eentje incasseren 5-8, Jef (P) en Kevin scoren tot 7-8, maar Floriant antwoordt direct 7-10, nog een mooie van Lynn en de ruststand van 8-10 wordt bereikt.
Na, ongetwijfeld, een stevige motivatie in de vergaderzaal, gaan de onzen strijdlustig weer de korfbalarena in.
Morane heeft goed geluisterd 9-10, maar weer direct (2 x) antwoord van The Sharks 9-12, waarna Jef en, wederom, Morane de stand op 11-12 brengen – 11-13 – Lynn 12-13, 12-14,12- 15, 12-16, Wouter en Lynn 14-16, 14-17, Zahra 15-17, maar wéér direct twee tegen 15-19.

Nog 3 minuten om er, ten minste nog een gelijkspel uit te slepen; de gezusters Verhoeven, in een ultieme poging, scoren allebei wat de eindstand op 17-19 brengt.
Weer nèt niet, hoe verdrietig is dat?

Coach Van Klooster reageerde, na afloop:

“Ik begin er langzamerhand wel simpel van te worden. In de wedstrijden tegen Boeckenberg en AKC - beiden op verplaatsing - hebben we geen enkel moment het spel kunnen maken en was de nederlaag volkomen terecht.In de overige 9 wedstrijden weten we in fases echt de bovenliggende partij te zijn. Dit resulteerde soms in een voorsprong van 5 tot 6 goals. Dat we vervolgens - soms kinderlijk eenvoudig en in een heel kort tijdbestek- ons toch weer het kaas van het brood laten eten, kunnen we alleen ons zelf aanrekenen.

Floriant - vandaag nipte maar volkomen terechte nederlaag - staat nu al op 11 punten en Voorwaarts - verlies in de laatste seconde - heeft er maar liefst 16. Kijkend naar onze hatelijke nul, dan moeten we echt de hand in eigen boezem steken. Okay er zijn verschillen in kwaliteit, maar die verschillen zijn niet dusdanig groot dat dat ons wanpresteren goed praat. Afgelopen zaterdag komen zowel Floriant als Meeuwen beiden tot 101 schotpogingen. Beide teams rondden matig af als je kijkt naar de 17-19 eindstand. Maar wij missen maar liefst 30 kansen inside, waarvan 11 inlopers en een strafworp!! Need I say more?

Als we degraderen, dan is dat een logisch gevolg op de wijze waarop we dit seizoen gewerkt hebben en onze wedstrijden spelen. Is dat een schande en was het te voorkomen? Ja eigenlijk wel. Daarvoor hebben we het onze tegenstanders nog te vaak te moeilijk gemaakt.

Er staat nu nog een drietal wedstrijden geprogrammeerd. Een heerlijk affiche want zowel Voorwaarts, als Borgerhout en Boeckenberg strijden nog voor een play-off ticket. Het zou leuk zijn als Meeuwen uiteindelijk gaat bepalen wie naar Herentals mag! Laten we daar maar alles op inzetten. Dat is het enige dat we nog kunnen doen, want nu nog 5 op 6 halen is verre van realistisch.”

MavaRe