Van Klooster, Mathis en Meeuwen KV besluiten in goed overleg na 1 jaar uit elkaar te gaan

Meeuwen KV zal na dit seizoen afscheid nemen van haar beide trainers. Jacques Mathis en Lion van Klooster waren dit seizoen nieuw bij Meeuwen KV. Voor de zomer spraken beide partijen de intentie uit om voor een langdurige samenwerking te gaan, echter nu halverwege het seizoen moeten zowel beide heren als de Technische Cel erkennen dat de denkwijze en verwachtingspatronen te veel uit elkaar liggen om de overeenkomst te verlengen.

Wij waarderen het engagement en de inzet van onze huidige trainers. Echter, om te voorkomen dat eventuele haarscheurtjes grotere breuken worden, is het wijs om aan het eind van dit seizoen in goede harmonie uit elkaar te gaan”, aldus Roelant van Heijningen, lid Technische Cel Meeuwen KV.

Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking en hebben - ondanks dat degradatie uit de NDN Topkorfballeague op de loer ligt - nog wel vertrouwen in een vruchtbare periode tot de zomer. Echter het continueren van de samenwerking is voor beiden niet aan de orde, daarvoor zijn de verschillen tussen de clubcultuur en de beleving van trainers versus de spelersgroep iets te groot.

Het is nog niet bekend wat de huidige trainers komend seizoen gaan doen. Mathis – onder andere Bondscoach U19 beachkorfbal - heeft aangegeven geen ambities meer te hebben als T1, wel als T2. Voor welke groep Van Klooster komend seizoen komt te staan is nog onbekend. Voor Van Klooster is het coachen en trainen van een club geen 'must'. Hij heeft zelf aangegeven alleen als Hoofdtrainer/T1 of als assistent aan de slag te gaan in de Belgische Topkorfballeague of Nederlandse Hoofdklasse. En voor slechts een tweetal clubs maakt hij daar een uitzondering voor.

De Technische Cel van Meeuwen KV heeft een profiel en shortlist voor de nieuw aan te stellen T1 en T2. Eerstdaags zullen de eerste gesprekken plaatsvinden.

Namens Bestuur en Technische Cel Meeuwen KV