Oefencampagne van onze Kern

Na een matige eerste veldhelft – alleen B wist te overtuigen – maakt onze Kern zich nu op voor zijn rentree in de Topleague. Het korfbalpodium van België en voor elke ambitieuze speler de plek om te shinen.

Dat de verschillen klein zijn en het voorspellen van de TOP 4 koffiedik kijkenis, zagen we afgelopen seizoen. Playdowner seizoen 2016-2017 Borgerhout staat één jaar later na 14 wedstrijden fier aan kop en aan de andere kant zaalfinalist Scaldis die eruit dondert. En wat te zeggen van huidig Landskampioen Boeckenberg die pas in speelronde 14 met de hakken over de sloot de Kruisfinales haalt. Kortom niets is zeker en voorspellen is lastig. Dat Meeuwen KV samen met Putse als de zekere degradatiekandidaten voorspeld zullen worden, kan je op je vingers natellen. Dat is geen hogere wiskunde en puur een kwestie van kijken naar de veldranking.

Voor onze Kern is het een weerzien op het hoogste niveau. De spelers zijn allemaal weer 2 jaar verder en hopelijk zowel fysiek, mentaal, technisch en tactisch weer wat gegroeid. Of het allemaal voldoende zal zijn, zullen we rond februari maart zien. Die maand zullen alle beslissingen vallen en het is aan onze Kern om te zorgen dat ze tegen die tijd nog niet afgeschreven zijn.

Het zal een seizoen worden waarbij keihard werken vereiste nummer 1 zal zijn. Daarnaast zal de steun van ons publiek als kryptonite voor Superman zijn en zal een portie geluk ook met beide handen aangegrepen worden.

Boven dit epistel prijkt het woord Oefencampagne, dus laten we het daar dan eens over hebben.

Na de eerste helft van de veldcompetitie hebben we een kleine 3 weken vrij gehad en daarna zijn we rustig aan begonnen met het hervatten van de trainingen. Ondanks dat we genoeg vrije tijd hadden gekregen, misten we toch nog een te groot aantal spelers om daadwerkelijk gericht te trainen. Dit vertaalde zich in niet al te sprankelend spel tijdens de eerste oefenwedstrijden.

Vrijdag 26 oktober eindigden we de trainingsweek met oefenwedstrijden op en tegen Kwik. Zo mooi hun accommodatie was, zo matig was ons spel die vrijdagavond. Snel vergeten en op naar de volgende week. Die dinsdag stond onze tweedee oefenwedstrijd gepland. Vobako van de vader van onze Lander kwam op bezoek. Na een 8-5 ruststand won A uiteindelijk met 15-9. Wouter doorstond de eerste test met verve en ook Laura kon terugkijken op een prima rentree. Na de wedstrijd van A speelden beide B-teams tegen elkaar. Niels en Niek beiden viermaal en na heel lang revalideren en keihard trainen de lang verwachte terugkeer van Jarne. Welkom terug Jarne!!

Donderdags werd er getraind en zaterdag verplaatsten we ons naar Veenendaal om aldaar tegen de lokale korfbaltrots te oefenen. Met pijn en moeite konden we een tweetal teams op de been brengen. Zoë uit de eigen opleiding en Bob en Cathy uit één van de clubs van Lion zorgden ervoor dat we in ieder geval twee complete teams de wei in konden brengen.

Met B werden van het kastje naar de muur gespeeld. We waren niet compleet en – ondanks dat dat ook voor onze tegenstander gold – konden we totaal geen vuist maken tegen onze Hollandse tegenstander. Na een kwartier spelen stonden we al 2-8 achter. En ook het tweede kwart was ellende troef: 3-8 en dus een 5-16 ruststand. In het 3ekwart waren we gelukkig veel meer in staat om aan korfballen toe te komen. Ook al vielen de doelpunten nog niet echt als rijpe appels, verdedigend hadden we het in ieder geval beter op orde: 2 -4 in het 3ekwart. Helaas konden we dit niet volhouden en voor we het wisten was onze tegenstander alweer op stoom geraakt: 3-7 in het laatste kwart waardoor de eindstand uiteindelijk 10-27 werd. Geen schijn van kans en totaal niet leuk om zo’n wedstrijd te spelen.

Vraag is dan of onze A zich wel staande kan houden. Zoals verwacht was het krachtsverschil tussen onze A en SKF 1 een stuk kleiner dan bij de reserveteams. Ook A miste een aantal sterkhouders, maar de opvulling vanuit B was niet direct een verzwakking. Door hard werken en goed in de functie te blijven konden Jef en Zahra continue in stelling gebracht worden. 4 minuten voor rust staan we maar liefst 5-11 voor. Het is dat we daarna echt alles verkeerd doen en SKF elke aanval met een doelpunt bekroond. Vince schiet 4 seconden voor rust ons op ……. 11-12! Enorm zonde van deze prima eerste helft. We konden nu weer opnieuw beginnen.

De tweede helft een heerlijk gevecht tussen 2 teams – beiden misten een aantal vaste spelers – waarbij de teams echt willen winnen en elke speler tot het gaatje gaat en zijn / haar trainer probeert te overtuigen. Na 14-14 nemen wij weer de regie over en houden we telkens een gat van 1 à 2 doelpunten. SKF komt bij 16-17 nog langszij maar twee strafworpen van Jef geven ons lucht. Dat we geleerd hebben van de eindfase 1ehelft laten we in de laatste 5 minuten zien.  Vakkundig spelen we de wedstrijd uit. De overwinning komt niet meer in gevaar. Eindstand 18-20 met Jef 10x (incluis een paar lekkere pingels van Lynn) en Zahra 6x. Uiteindelijk komen de belangrijkste treffers uit de handen van Vince. Telkens op het juiste moment als het even niet loopt.

Na het weekend beginnen we de week met wedstrijden tegen Sikopi. Op de dinsdag wordt op Boeckenberg tegen de club van de Linker Oever aangetreden. Ons B-team trekt de rommelige lijn van afgelopen zaterdag door. Er wordt weliswaar gezegevierd (11-10) maar om naar huis te schrijven is het vertoonde spel niet. Aan duidelijkheid liet het veel te wensen over. Zeer rommelig en weinig korfbalslim. Onze A doet het die avond beduidend beter. Gelukkig maar, want tegen de kleppers uit de Topleague zullen we elke week allemaal een ruime voldoende moeten scoren willen we aanspraak kunnen maken op minimaal een punt. Terwijl het beginsignaal van Renske wegebt, heeft Taïssa de 1-0 al binnen liggen. Zelden werd er zó snel gescoord. Er wordt gerust met een comfortabele 13-6 voorsprong waarbij aan Meeuwenzijde maar liefst 7 doelpuntenmakers genoteerd konden worden. Een opzienbarend én bijzonder positief gegeven, kijkend naar de wedstrijd tegen SKF waar op het scoreformulier voornamelijk de namen van Zahra en Jef prijkten. Na de rust zijn de eerste 3 treffers voor het team van Bart de Vijlder, maar ons A-team reageert direct adequaat met treffers van Wouter en Laura. Uiteindelijk loopt Sikopi de 2ehelft 1 puntje op ons in. Eindstand 23-16.

Komende weekend oefenen we op verplaatsing in Nederland en zondags op Boeckenberg tegen het Nederlandse Apeldoorn. Om 13:15 vangt onze B aan gevolgd door ons vlaggenschip.