Meeuwen neemt met opgeheven hoofd afscheid van haar NDN Topkorfballeague-status

Speelronde 12 was op verplaatsing naar de buren van Borgerhout/GW. Terwijl er buiten meer dan een mespuntje lente te bespeuren was stond de kachel in sporthal Plantin Moretus op 80 en was het zelfs voor de grootste inactieven peentjes zweten.

Ondanks dat de resultaten van onze Kern dit jaar niet om naar huis te schrijven zijn, was deze middag toch weer een groot aantal supporters met een rood-zwart hart met een heerlijk zonnetje op het bolletje van huis vertrokken om hun toppers aan te moedigen. Dit wordt enorm gewaardeerd! Hulde.

Onze C beet zoals gewoonlijk het spits af. Het werd 16-11 en daarmee bezet dit team de 4estek achter kleppers als AKC, Putse en Floriant. Dit drietal is in deze klasse duidelijk sterker dan de rest.

In de A en B poule doen onze kernteams het een stuk minder. Beiden zijn zelden een speelbal van hun tegenstrevers, maar het zoet der overwinning wordt maar mondjesmaat geproefd. In de B-poule is onze B – samen met Floriant en Putse – duidelijk zwakker dan de andere B- teams. In de rangschikking is er een zeer groot gat tussen de top 5 en de staartploegen. Het is jammer dat onze B niet vaker het sterke spel dat getoond werd tegen nummer 2 AKC (nipte nederlaag) en koploper Kwik (winst), heeft laten zien.

Tegen Borgerhout/GW B keken we al na 8 minuten tegen een 6-1 achterstand aan. Knap komen we terug nog 10-7 en 12-9. Met rust toch weer een gaatje van 4: 16-12. Bij 19-15 mogen we nog hopen maar een 5-0 strike van de thuisploeg doet alle hoop op een positief resultaat vervliegen. Van 23-15 tot 26-20 weten we mee te scoren maar het slotoffensief van onze tegenstrever kunnen we niet beantwoorden. Zo krijgen we alsnog een flink pak op de broek: 31-22.

Om het vege lijf te redden diende onze vlaggenschip te winnen en daarbij mocht Putse geen punt pakken. Beiden kwamen vanmiddag helaas niet uit. De eerste 5 minuten waren nog wel voor ons – met wederom een enorm mooie inloper van onze Jef – maar weldra nam de thuisploeg de controle over. Vanaf 3-3 waren we even de kluts kwijt en Borgerhout/GW profiteerde daar optimaal van: 12-4 en doorgaans een wedstrijd die gespeeld is. Niek en Zahra verkleinden de achterstand nog wel naar 12-6, maar dat werd helaas niet de ruststand. De 13-6 was zowel onnodig als wel tekenend voor ons zaalseizoen.

Na de rust weten we ons nog wel op te richten en bij 16-12 (zie traditioneel ook weer het verslag van onze B) mogen we hopen. Maar ja we weten nu wel hoe het ons dan vergaat. Zo super jammer dat we net niet dat kleine beetje extra veerkracht en geluk hebben om een wedstrijd te kantelen. Bij 21-14 weer een goede reeks van ons: 22-17 maar het geloof ontbreekt en de resterende tijd is te kort. Met 24-18 is het einde oefening.

De teleurstelling is groot. We zagen het aankomen. Tranen blijven uit. Van binnen huilt ons rood-zwarte hart. Met een recent ontketend Floriant was plek 6 wellicht iets te hoog gegrepen. Maar plek 8 met 0 op 24 is niet waar we voor kwamen. We konden beter. Er zat veel meer in. Elkaar verwijten heeft geen zin. Medio oktober startte voorbereiding zaal en waren we vol vertrouwen. 17 november onze eerste wedstrijd tegen AKC. Na exact 3 maanden is het over en uit. Hebben we onze ‘beste IK’ laten zien? Bij vlagen, maar dat is bij lange na niet voldoende om ons verblijf met een jaar te verlengen. Tijd voor bezinning en heel veel wijsheid.