Meeuwen laat binnen 48 uur tweemaal zege glippen

Het vlaggenschip van Meeuwen heeft na de twee noodzakelijke zeges op respectievelijk Vobako en ASKC het lelijk laten lopen. Zowel in de beker tegen Boeckenberg als in de competitie tegen koploper Ri4a verzuimde het elitekorps op het juiste moment de trekker over te halen. Binnen 2 dagen kreeg het team dus evenzovele teleurstellingen te verwerken.

Boeckenberg KC – Meeuwen A

Op de vrijdagavond trof ons vlaggenschip op Boeckenberg de zaalkampioen van afgelopen seizoen. Beide teams hadden in de reguliere competitie – mede door blessureleed - hun draai nog niet gevonden en waren allebei gebrand om door te dringen tot de kwartfinales van de beker. Een behoorlijk groot aantal toeschouwers langs de kant zag Meeuwen direct het initiatief nemen. In eigen huis liet Boeckenberg het kaas van het brood eten. Met name Jef Vervliet (4) en Lauri Jacobs (3) zaten goed in de wedstrijd. Na het eerste kwart stond het 9-7 en waren het slechts Niels en Zahra die zich in het doelpuntengeweld van Lauri en Jef konden mengen. Verdedigend werd er tot dan toe weinig weggegeven en toen Taïssa en wederom Jef de stand naar 11-7 tilden, leek het erop of er een stunt in de maak was. Zeker gezien de regel van de 2-0 voorsprong, was er op dat moment een gat van 6 punten geslagen. Een noodzakelijke Time Out van Boeckenberg T1 Davor Duronjic miste zijn uitwerking niet en binnen een vloek en een zucht was de mooie 11-7 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Meeuwen anticipeerde totaal verkeerd en in plaats van te vechten bevroor de equipe volledig. De zo zorgvuldig opgebouwde voorsprong en het goede gevoel van de eerste 25 minuten was direct verdwenen en de strijd lag weer volledig open. Rust 12-12.

Na de rust waren het vooral de meiden van de thuisploeg die het verschil maakten (7 van de 10 treffers na rust). Op 13-16 missen we een cruciale pingel en als Boeckenberg daarop direct de 13-17 binnen gooit, is het verzet definitief gebroken. Via 14-18 en 16-20 wordt er geëindigd met 17-22. Een verschil van 5 wat niet door de bonus van 2 treffers goedgemaakt kan worden. We wensen Boeckenberg heel veel succes in de volgende ronde van de Beker van België.

Doelpuntenmakers: Zahra en Jef beiden vijfmaal, Lauri 4, Taïssa 2 en Niels 1x Meeuwen C – Ri4a C

Onze buren van de overkant tekenen als eerste voor de 0-1 waarna de koek ook direct op is. Voor de rust komen zij niet meer tot scoren en dat zijn er in totaal slechts 5 minder dan ons C- team. Met 5 mannentreffers gaan we met 5-1 de rust in. Het moge duidelijk zijn dat de wind en regen zijn sporen op de ruststand achter had gelaten. De tweede helft zijn de teams meer in evenwicht. Meeuwen C treft nog 6 maal doel (wederom alleen mannengoals) en onze gasten prikken er eentje meer bij. Met 11-8 blijft de overwinning in eigen huis.

Doelpuntenmakers: Yuri en Thomas 4, Nils 2 en Nathan en Nicola beiden 1x Meeuwen B – Ri4a B

Ons B-team mengt zich als enige in de race om de titel en om ook na de zaal om het goud mee te doen, mocht er vandaag geen misstap gemaakt worden. Niek zorgde met 2 uit 2 vanaf de strafworpstip voor een lekkere 2-0 voorsprong en nadat Syme en Joni beiden van afstand de stand verdubbelden was de wedstrijd vroegtijdig wel beslist. Met een beter veldspel van een makkelijk ballend Meeuwen B wordt middels 8-2 half time een eindstand van 14-4 met 9 verschillende doelpuntenmakers bereikt. De tweede helft was er eentje uit de categorie “hier-

maak-je-niemand-blij-mee”, maar er werden weer 2 punten bij het totaal van 8 bijgeschreven. Niets meer aan doen en snel vergeten, luidt het advies.

Doelpuntenmakers: Niek 4x, Syme en Joni 2 en Wendy, Lander, Simon, Ellen, Anke en Niels allen 1

Meeuwen A – Ri4a A

Wilde Meeuwen A de vieze nasmaak van de eerste speelrondes wegspoelen, dan waren de bekerpot tegen BKC en het treffen tegen koploper Ri4a daar de uitgelezen mogelijkheden voor. Zoals geschreven verzuimden we om een bekerstuntje te realiseren, maar we hadden altijd nog troef numero 2 achter de hand: het pootje lichten van koploper Ri4a!

Net als vrijdagavond lieten we het ook deze middag weer na om de trekker over te halen. Bij 4-1 waren er volop mogelijkheden op 5-1 en wellicht nog meer. Bij tijd en wijle echt prima spel van onze eerstelingen, maar op andere momenten weer tenenkrommend domme acties, waardoor de wedstrijd een wedstrijd bleef en de winnaar nog lang niet bekend was. Via 4-2, 5-3, 5-5, 7-5 en 8-6 werd er een 8-7 ruststand bereikt. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden had Van Klooster toen al behoorlijk wat (interne) wissels gebruikt, maar ook deze omzettingen kregen onze spitsen niet aan het scoren. “Jef schiet zijn eerste 2 pogingen verschrikkelijk mooi binnen en daarna weet dit vak in totaal nog maar 1 op 28 – praktisch allen outside - af te ronden. Met zo’n moyenne maak je het jezelf alleen maar lastiger

De tweede helft houden de teams elkaar lang aan het elastiek. Via 8-8 en 8-9 brengt Jef van afstand de ploegen weer in evenwicht. Lynn promoveert haar 10e poging tot een treffer maar ook nu weer pareren de gasten deze treffer: 10-10. Op dat moment zaten Jeroen Blanckaert en Glenn Peeters al in de ziekenboeg. Vooral de kwetsuur van Blanckaert laat zich ernstig aanzien.

In het laatste kwartier modderen beide teams maar door. De winnaar was nog niet te voorspellen, totdat nota bene Kiana de Bruyn van afstand én met een vrijeworp de gasten voor het eerst op een gat van 2 zet: 10-12. Niels met zijn eerste treffer geeft de burger weer moed, 11-12 en ook als het 11-13 wordt zou het nog alle kanten op kunnen. “Zou”, want de echte overtuiging was al het park uitgewaaid. Met 12-13 pakt de koploper de overwinning en laten ze ons met een grote deceptie achter.

We hebben bewust voor een andere aanvalsopzet gekozen en in fases deden we dat echt heel goed. We pakken deze middag 87 pogingen en maar liefst 79 van deze pogingen krijgen het predikaat ‘lagerendementskansen’. Met Pluvius die huishoudt en windkracht Beaufort 8 hebben we onze beslissingsboom echt totaal niet begrepen. Zo enorm jammer. Tegen Boeckenberg maken we – ondanks dat we in 15 van de 56 aanvallen niet tot een doelpoging komen – er echt een wedstrijd van en verzaken we vlak voor rust de wedstrijd te beslissen. En tegen Riv4 vergeten we weer op extreem onnozele en onnodige wijze onszelf – ja het is een cliché – te belonen en krijgen we het zelfs zo ver dat we aan het eind met lege handen staan. Super zonde en behoorlijk frustrerend”

Aanstaande zondag treffen we met onze kern de korfbalvrienden uit Leuven. De Leuvenaren staan met hun A-team 1 puntje hoger dan ons A-team. Voor beiden is het dan ook een enorm belangrijke wedstrijd om aan de greep van het degradatiespook te ontkomen.