Meeuwen KV weet het nieuwe jaar niet met een stunt aan te vangen

“..... Geen woorden maar daden ....”

In tweemaal 50 minuten zuivere speeltijd werden onze A en B even de oren gewassen. Beide clubs spelen op het schitterende complex Boeckenberg Sportcenter aan de Grensstraat, maar daar houdt dan ook direct elke vergelijking tussen deze verenigingen op. Zo kan de gastheer volgens eigen website rekenen op een aanhang van 400 fans en heeft het maar liefst 380 leden, waarvan maar liefst 130 de jeugdige leeftijd hebben! Zetten we dat weg tegen onze 4 seniorenteams, het ontbreken van een U19 en U14 maar wel een U16, U12, U10, U8 en een leuke groep kabouters, dan is een optelsommetje eenvoudig gemaakt. Het maakt de uitdaging alleen maar groter voor ons.

Om 13:45 werd speelronde 6 van onze kern aangevangen met een wedstrijd tussen beide B-teams. Boeckenberg heeft namelijk geen C-team. Gezien bovenstaande genoteerde ledencijfers op z’n minst opvallend voor uw niet ingewijde scribent.

Boeckenberg B – Meeuwen B 25-16 (16-8)

Onder leiding van Steve de Jonghe startten dus zoals gezegd beide B-equipes. Na een vlotte 2-0 achterstand was het een strafworp van Jarne en een schot Charissa waardoor we weer op gelijke hoogte kwamen. Dit was helaas van korte duur. Verdedigend startten we uiterst zwak en de thuisploeg hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om de rust in te gaan met een comfortabele voorsprong. Jacky trachtte met de vroege wissel Jeroen en Kevin (beiden terug na blessureleed) voor Lander en Jarne de controle terug te krijgen, maar we konden collectief te weinig brengen om Boeckenberg B aan het wankelen te krijgen. Tot overmaat van ramp viel onze Niels – toevallig ook nog clubtrainer van Boeckenberg U19 – voor rust nog met een kwetsuur uit. Bij de rust was de achterstand al opgelopen tot 8-16, maar zeer positief was het om te zien dat onze B-stars de tips voor de tweede helft zeer goed tot zich hadden genomen. Er zat veel meer verdedigende druk op én aanvallende lijn in. De tweede 25 minuten waren hierdoor een stuk vermakelijker en we mogen dan ook tevreden zijn met het getoonde herstel. Uiteindelijk een dikke 25-16 nederlaag, maar dat is van minder belang dan de wijze waarop we ons de 2e doorgang hebben opgesteld. Charissa bekroonde haar invalbeurt bij vlagen met prima spel. Wendy is gisteren de 8e januari onder het mes gegaan en samen met Nell (knie) en Anke (kuit) en nu dus Niels (breuk in de voet) bevolken zij onze ziekenboeg. Allen een voorspoedig en snel herstel gewenst!

Boeckenberg A – Meeuwen A 31-21 (14-8)

Wie op voorhand voorspeld zou hebben dat Meeuwen met 0 uit 5 dit treffen zou aanvangen, kon bij de bookmaker om de hoek rekenen op een niet al te geweldige notering. Zoals bekend laat ons vlaggenschip bij vlagen mooi en effectief korfbal zien, echter is dat nog niet voldoende gebleken om een punt te pakken. Na elke verloren wedstrijd slinken de kansen op ‘meer’. Het is dus zaak om snel het zoet der overwinning te proeven. Helaas hebben we begin januari nog immer niet hét recept gevonden om dit heerlijke brouwsel te produceren. De ingrediënten hebben we zeker in huis, maar het is nog gissen naar de juiste verhouding. Of ligt het aan onvoldoende rijpheid? Of soms aan de chef-kok? Ja, zo eerlijk moeten we ook zijn als je na de wedstrijd man en paard noemt. In ieder geval konden de mystery-guests van Michelin zich afgelopen zondag een gang naar ons ‘restaurant’ besparen. Het klopte van geen kanten en Meeuwen A was geen schim van het team dat we eerder dit seizoen aan het werk hadden gezien. Na een 1-3 voorsprong liep Boeckenberg via 7-3 naar een 14-8 ruststand. Geen onoverbrugbare achterstand en ook

geen schier onmogelijke opgave voor ons achttal. Helaas was het geloof deze middag nul komma nul. Elke speler wendde op zijn of haar eigen wijze alles aan om de wedstrijd te keren, maar we waren collectief te ver heen. Het leuren en sleuren werd te vaak gecombineerd met totaal verkeerde keuzes en deze slag kon jammer genoeg door onze troepen onmogelijk gewonnen worden.

De frustratie en teleurstelling droop er bij een ieder af en velen stonden op onweer. Ook dat is sport. Boeken zijn er over vol geschreven. Sport kan heel mooi zijn, kan je energie geven, je in een flow brengen en kan je vriendschappen voor het leven opleveren. Tegelijkertijd kan het ook enorm frustrerend zijn en kan het een niet te plaatsen stress of eenzaamheid met zich meebrengen.

Het is aan ons om – om maar een paar open deuren nog wijder open te zetten – de rug te rechten, ons terug te knokken, de wind weer in de zeilen te krijgen, strijdvaardig te blijven en weer het geloof in eigen kunnen te herwinnen. Onze kern herbergt zowel spelers die het vooral van hard werken moeten hebben, als wel spelers die het ogenschijnlijk wat makkelijker afgaat dan anderen. In welke groep je ook zit, je zal keihard moeten werken en er alles aan moeten doen, zonder je studie, werk en je vrienden en familie te verwaarlozen. Mooie uitdaging om daar een modus tussen te vinden. Winnaars zeggen ‘mogelijk’, verliezers zeggen ‘moeilijk’. Onze strijd tegen degradatie is moeilijk, maar zeer zeker mogelijk! Come on Meeuwen, you’ll never fly alone!