Meeuwen kern vindt korf gemakkelijk op nieuwe velden van ASKC

Speelronde 5 werd door onze kern afgewerkt in Schoten, alwaar wij als bespelers van het spiksplinternieuwe kunstgras het mochten opnemen tegen het lokale ASKC. De Schotenaren zijn als promovendi nog verre van gewend aan dit niveau, waarbij de verplichte promotie deze zondag voor de thuisploeg vooral bij B en C voelbaar was: 2-23 om 9-23. ASKC A liet zich deze middag nog wel zien en mocht fier zijn op de 15-22 nederlaag, waarbij zij zich direct morele winnaar mochten voelen.

ASKC C – Meeuwen C

David tegen Goliath met een onhoudbare Thomas de Boer. Het verschil tussen beide teams was gewoonweg te groot, waarbij aangetekend moet worden dat onze C in fases dodelijk effectief was. Na een ruststand van 2-12 wordt er geëindigd bij 3-23. Een afgetekende zege waarmee onze C zich in de middenmoot van de rangschikking nestelt.

ASKC B – Meeuwen B

Na de galavoorstelling van onze C deed onze B het nog eens dunnetjes over. Het is niet overdreven om te stellen dat de start van een bijzonder hoog niveau was. Bijna elke aanval was het raak en na 10 minuten had onze B al 8 scores genoteerd: 2-8 met driemaal Niek. Dat de ruststand vervolgens 4-9 wordt is dan zeer verwonderlijk en minstens zo uitzonderlijk. Na de rustpauze wordt de draad gelukkig wel weer opgepakt en wordt er binnen 6 minuten uitgelopen naar 5-14. Dan wederom een impasse die uiteindelijk vanaf de bank doorbroken moet worden. Thomas erin, doet zijn ding en eigenhandig laat hij de teams bij 5-15 van kant wisselen. Simon pakt direct door en de doelpuntenmachine begint weer te draaien, waarbij in de eindfase ook Ellen (2x) en Anke de korf weten te vinden. Bij 9-23 vindt de arbiter van dienst het wel welletjes. Meeuwen B noteert zijn 4e overwinning en pakt – mede door een doelsaldo van + 38 – de leiding in de poule.

Doelpuntenmakers: Niek en Simon beiden 5x, Lander 3x, Joni, Wendy en Ellen allen 2x, Jeroen, Thomas, Anke en Nell 1x

ASKC A – Meeuwen A

Een bij lange na nog niet sprankelend A heeft voorlopig het geluk dat teams als ASKC en Vobako het minstens zo lastig hebben. Het verhaal is bekend, maar het excuus van de vakanties, studies, werk en blessures telt niet meer. We moeten nu gewoon opstaan en laten zien uit wat voor hout we gesneden zijn. Er moeten punten gepakt worden en snel ook. Deze zondag een uitgelezen kans om aan vertrouwen te winnen en om de weg naar boven in te slaan. Qua score slaagde het team met vlag en wimpel (15-22), maar de manier waarop was bij vlagen tenenkrommend. Exemplarisch daarbij was dat topschutter Jef zich noodgedwongen in de vang moest nestelen en het wederom te grote aantal nulschotsaanvallen. “Ik had verwacht dat we medio september wel verder zouden zijn en ik heb soms met verbazing gekeken wat voor keuzes we maakten”, aldus een verre van tevreden T1. Van Klooster zag wel Zahra en Vince met een heerlijke scherpte afronden, maar het totale plaatje kon hem nog niet echt bekoren. “Deze week mogen we de degens kruisen met Boeckenberg (beker aanstaande vrijdag) en Ri4a (competitie aanstaande zondag). Met het oog op wat ons in de zaal te wachten staat, zijn dit wel gewoon hele

duidelijke meetmomenten. We kunnen hier niet voor weglopen en zullen echt uit een heel ander vaatje moeten gaan tappen, willen we het voor ons zelf leuk houden. Die beker dát zal allemaal wel. Teams mogen met een 6-0 voorsprong beginnen en er wordt niet meer geloot want het gehele schema is al bekend. Komende vrijdag spelen gewoon 8 teams tegen elkaar die elkaar ook al in de competitie tegenkomen en zondag mogen we weer aan de bak. Voor ons is die laatste wedstrijd tegen Ri4a natuurlijk veel belangrijker, maar reken maar dat onze wedstrijd in de beker tegen een topploeg als Boeckenberg daar een hele grote invloed op gaat hebben. Kortom het gaat voor ons een hele interessante en – ik hoop – leerzame week worden”.

Door de zege van zondag wordt er een gat geslagen met de onderste teams en kan er voorzichtig naar boven gekeken worden. Met een goed resultaat tegen Boeckenberg, Ri4a en - in speelronde 7 -Leuven kan ons vlaggenschip zich na de zaal nog wellicht mengen in de promotierace. Maar nog veel belangrijker is het creëren van wat vertrouwen dat de exercitie in de zaal niet bij aanvang al een volslagen “mission impossible” is.

Doelpuntenmakers: Zahra en Vince beiden 8x, Jef en Niels 2x en Lynn en Pieter eenmaal.