Meeuwen Kern verlaat met stille trom de NDN Topkorfballeague

“We waren niet in staat om voor langere tijd een constant hoog niveau op het plein te leggen”

Als in 2031 Meeuwen KV 100 jaar lid is van de Belgische Korfbalbond zal niemand tijdens de receptie het nog over seizoen 2018-2019 hebben. Op het veld een anonieme rol in de Promoleague en in de zaal op het allerhoogste niveau gewogen en te licht bevonden.

Mocht er tegen die tijd nog een vergeeld notitieblokje uit de archieven tevoorschijn komen dan zal verwezen worden naar het feit dat onze A destijds de regerend landskampioen Boeckenberg een plekje bij de laatste 4 ontnomen had, dat het team slechts 4 wedstrijden met een verschil van meer dan 6 verloor en dat het minimaal 6 wedstrijden een reële kans op een gelijkspel of meer had, maar dat er uiteindelijk slechts 1x gewonnen werd.

Over mogelijke verklaringen zeggen de aantekeningen weinig. Er staan wat vage krabbels onder het kopje ‘blessures & griepjes’, ‘studie’ en ‘vakanties’. Nee in 2031 zal het glas niet geheven worden op de sportieve prestaties van onze Kern in seizoen 2018-2019.

Terug naar maart 2019. De laatste speelronde bracht geen verrassingen. Meeuwen C zegevierde met 19-17, onze B delfde na een 8-10 tussenstand met maar liefst 14-33 het onderspit en onze A kwam net iets te kort tegen Voorwaarts: 15-19.

We zaten er een aantal keer erg dichtbij, maar daar krijg je dus geen beker of medaille voor. Zowel Kwik, Borgerhout als AKC wisten we dit seizoen op 4 of 5 goallen achterstand te zetten. De klasse van deze teams en staf zorgde er helaas voor dat deze voorsprong vaak al voor het ingaan van het 4e kwart als sneeuw voor de zon verdwenen was.

We legden zelden de rode loper uit. Op verplaatsing naar Meeuwen was voor geen enkele ploeg een gezellig dagje uit. We kopen er echter niets voor. We zijn volledig terecht van dit mooie toneel gedonderd. De toneelmeester heeft het gordijn gesloten en de spelers mogen zelf beslissen of ze voor een nieuw stuk de repetitieruimte gaan opzoeken. Op naar de volgende akte of bedrijf. Volgens een mij een te mooi theater om niet je kunsten te laten zien.

Publiek bedankt! Lion