Meeuwen kern kan terugkijken op mooi weekend

Na een zeer moeizaam begin van het seizoen is onze kern er eindelijk in geslaagd om het volle pond te scoren. Tegen laagvlieger – dus directe concurrent – Vobako werden alle drie de wedstrijden gewonnen. Bovendien werd op vrijdag de eerste horde in de Beker van België met succes genomen. Kortom een mooi weekend voor de kern van Jacky en Lion.

KC Limes – Meeuwen, 1/16de finale Beker van België 17-28

Met een reguliere 0-6 achterstand (Nadal zou allang opgegeven hebben) startte onze A in het pittoreske Loenhout tegen de lokale KC. Dat het spelen tegen een ploeg uit de Overgangsklasse geen sinecure is bleek wel uit de ruststand: 12-12 na correctie. Daarna in 4 minuutjes het gas erop en gedaan was het met een eventuele droom over een bekerstunt van de thuisploeg: 17-28 na correctie.

Dan de lezersvraag: stel dat KC Limes een forfait krijgt en de stand wordt omgebogen in een reglementaire 0-5 nederlaag. Gaan ze dan alsnog met een zege van 6-5 door omdat ze met een 6-0 voorsprong mochten starten? Wie het weet mag het zeggen.

Doelpuntenmakers:

Zahra 7, Joni 5, Taïssa, Niek en Lauri 3, Nils 2 en Nathan, Jeroen, Vince, Lynn en Ellen allen 1x

Meeuwen C – Vobako C, 15-10

Wie de tijd had genomen vroeg op Meeuwen te zijn had een zeer gelijk opgaande eerste helft gezien, waarbij Good Old Roel en youngster Lise zich in scorend opzicht goed lieten gelden. Na een 9-9 tussenstand een geweldige versnelling met treffers van Lise, Nell, Charissa, Roel en tweemaal Thomas: 15-9 en kostje gekocht. De 15-10 was voor puur voor de statistieken. Good job Meeuwen C!

Doelpuntenmakers:

Roel 5, Lise 3x, Nils, Thomas en Charissa 2x en Nell maakt de 15 vol

Meeuwen B – Vobako B, 14-10

Een wedstrijd waarbij onze wissels de wedstrijd bijna deden kantelen. Na het echec tegen Scaldis B werd er deze zondag een dijk van een eerste helft gespeeld. Dat er geleerd is van de gebeurtenissen op Scaldis bleek direct al na het eerste fluitsignaal. Als een malle werd er gestart en voordat eenieder er erg in had, had Lynn de 1-0 al binnen geschoten. Nathan en Wendy volgden haar voorbeeld en al snel had Meeuwen B er 10 inliggen tegen een magere 3 van de oranjehemden. Vooral Nathan – vandaag met een hip knotje – was ‘on fire’ met 3 korte kansen en een inloper. Na de thee een ander spelbeeld. Vobako had het verdedigend beter op orde en bij Meeuwen ontbrak de getoonde scherpte van de eerste helft. Met nog een kwart te spelen en een 12-6 stand enkele mutaties, maar deze brachten helaas niet het gewenste resultaat. Vobako sloop dichterbij: 12-10 met nog 2.30 op de klok. Dit mogen we – nee moeten we – onszelf aanrekenen. Nils maakt uiteindelijk eigenhandig met een korte kans en een zeer mooie inloper een einde aan de al dan niet aanwezige twijfel: 14-10 en overwinning 3 voor onze B-sters.

Doelpuntenmakers:

Nathan 4, Nils 3, Simon en Niels 2x, Lynn, Wendy en Anke allen 1x

Meeuwen A – Vobako A, 22-12

Vooraf kijkend naar de stand, maar ook door de 4 op 4 door onze C en B, lag de druk er al direct goed op. Beiden teams stonden nog droog en hunkerden naar de eerste overwinning. Niet het ‘nog niet kunnen winnen’ maar ook de grote lading afwezigen hadden beiden kemphanen gemeen. Tel daarbij op dat de vader van onze Lander – Werner Bellemans - als coach bij onze gasten de scepter zwaait en je hebt al direct een aantal mooie ingrediënten voor een heet middagje Meeuwen ..... tenminste dat mochten we vooraf verwachten.

Uit niets bleek dat beiden teams de ernst van de lage klassering voor ogen hadden en er ontspon zich een ontspannen potje korfbal. Een heerlijk zonnetje en publiek dat zich koest hield. We hebben het wel eens anders gezien. Dan de wedstrijd. Tot 3-3 evenwicht en daarna Meeuwen dat via 5-3, 8-5 en 10-6 zorgeloos is. In plaats van de wedstrijd zo goed als voor rust beslissen, gebeurt het tegenovergestelde. Naïef en zo onnodig verliezen we onze scherpte en laten we de gasten weer hoop krijgen: 10-9. De meer dan welkome 11-9 van Lynn – zo net voor rust – wordt dan ook met gejuich begroet.

De tweede helft laat aan Meeuwenzijde nagenoeg exact dezelfde statistieken zien. Het grote verschil is dat Vobako – mede door een aantal kwetsuren - volledig wegzakt en het niveau van de eerste helft bij lange na niet meer haalt. Vince (5 treffers in alleen de 1ehelft), Niels (4 treffers in alleen de 2e helft) en Lynn vallen positief op met ijzersterke invalbeurten, waarbij Niek, Vince, Jeroen en Joni als gewezen B-spelers onze basis vormden. Een constatering dat onze kern breed genoeg is om de afwezigheid van spelers als Wouter, Jef en Lander op te vangen. Dat gold in ieder geval voor deze zondag en tegen deze tegenstander. De eerste zege van A is nu een feit, maar er zal echt nog heel veel moeten gebeuren eer wij kunnen aanhaken bij de top van de Promoleague, laat staan het rechterrijtje van de Topklasse.

De tweede helft waren we in staat geen enkele 0-schotsaanval te produceren. Een unicum. Lang op gewacht maar toch nog gekregen. Daarbij creëerden we meer kansen inside en overall rondden we 37% van de aanvallen af met een treffer. We hadden deze middag dus iets minder dan 3 aanvallen nodig voor een goal. Dit percentage mag wel iets hoger worden. Komende week eindigen op minimaal 40% is een mooi streven!

Doelpuntenmakers:

Vince 5, Niels en Zahra 4, Lauri 2, Niek 2, Lynn 2, Jeroen 1, Pieter 1 en Syme eveneens 1