Meeuwen geeft zich niet gemakkelijk gewonnen tegen Borgerhout/GW

Zaterdagavond 15 december, de laatste wedstrijden van 2018, tegen de nummer 1 van de NDN Topkorballeague, Borgerhout/GW van coach Jan de Jager.

De pessimisten onder korfballend België verwachtten een “walk over”, maar niets was minder waar. We schieten er in de rangschikking niets mee op, maar als Zebra-coach Jan de Jager, na afloop van de A-wedstrijd zegt: “... We hebben er ècht voor moeten gaan ...”, dan vind ìk dat een compliment!

Meeuwen C – Borgerhout/GW C 14 – 10

De C-ploeg, vaak, een beetje het ondergeschoven kind van een club.

Niet bij Meeuwen en ook niet afgelopen zaterdag tegen Borgerhout/GW C; Charissa, Janne, de Robbrecht sisters, Nathan, Nils ©, Yuri en Thomas, waren de starters, met Kevin en, zo langzamerhand «onze«, Zoë op de bank; ze hadden er zin in.
Na een ruststand van 6-5, bouwden zij in de tweede helft hun voorsprong uit naar een eindscore van 14-10.
Niet slecht voor een eenvoudige zaterdagavond en zo gaan ze op een mooie 2deplaatst het nieuwe jaar in.

Meeuwen B – Borgerhout/GW B 14 – 18

Onze B begon ook, optimistisch aan hun match tegen Borgerhout/GW, via Anke(1), Jarne(1), Lauri(1) en Ellen(2), maakte Niek, halverwege de 1ste helft, de 6-6 en Jarne de 7-6, waarna BH/GW 3 x achter elkaar raak schoot en zo stond het ineens 7-9. Ellen en Joni trokken dit weer recht 9-9 en werd de rust bereikt, via een penalty van Simon (10-9) en nog een korte kans tegen, bij 10-10.

Borgerhout/GW kwam getergd uit de kleedkamer en knalde er achter elkaar 4 in, waarna Ellen en Simon de pijn wat verzachtten naar 12-14, weer 3 achter elkaar van de B-Zebra’s maakte 12-17, maar toen was de veer gebroken. Ellen en Anke nog ieder 1 keer, BH/GW B nog eentje en de eindstand werd vastgelegd op 14-18.

Scoorden: Anke – 2, Ellen – 5, Jarne – 2, Joni – 1, Lauri – 1, Niek – 2 en Simon – 1.

Meeuwen A – Borgerhout/GW A 18 – 22

21:00 uur, strakke “koppies” bij het oplopen, hoe zal het gaan ..., wat kunnen we hier laten zien.

BH/GW opent de score, maar Taïssa maakt direct gelijk (1-1), 2 x BH/GW en 4 x Meeuwen brengt de stand op 5-3 (!), via 2 en 2 naar 7-5, waarna we er 3 achter elkaar “om ons oren” krijgen (7-8), via 9-8 na weer een 3-tal naar 9-11, nog 2 van ons en een penalty tegen, is de ruststand 11-12.

Hier valt de geschreven scouting effe stil, dus verder gezocht op Analyze Team, ons scouting programma, waar bleek dat Jef de 12-12 voor zijn rekening nam, maar we, na weer 3 tegengoals achter elkaar, 12-15, weer moesten achtervolgen. Jef en Zahra maakten nummer 13 en 14. Op 14-17 sluit Jef aan met onze 15de. Met nog 10 minuten te spelen, deelde Borgerhout/GW de genadeslag uit, met 4 goals op een rij (15-21); Syme, Pie en Wouter vechten nog terug en BH/GW nog eentje, bracht de eindstand op 18-22 en konden de Zebra’s een zucht van verlichting slaken.

Scoorden: Jef – 8, Pie – 1, Syme – 1, Taïssa – 2, Wouter – 1 en Zahra 5.
Ik was trots en zoals ook blijkt uit het commentaar van Lion, de progressie is merkbaar. Blijven gaan en erin blijven geloven, is de boodschap. Nu even rust, (maar niet voor iedereen: succes Zahra!) en genieten van familie, gezelligheid rond de boom, lekker eten en drinken (met mate 😉) en even aan andere dingen denken, om het dan, op zondag 6 januari 2019, volgend jaar dus, fris, met nieuwe kracht, inzet en moed, op te nemen tegen Boeckenberg. Ik wens iedereen prachtige Kerstdagen en een toffe overgang van 2018 naar 2019.

Coach Van Klooster reageerde, op mijn vraag: “Tevreden over het getoonde initiatief dat de spelers gedurende de wedstrijd lieten zien. Ze beginnen het spel steeds beter te lezen, maar ik baal van de periodes dat we scorend stilvallen en daardoor zelf in de problemen komen.

Met zo’n uitslag als Putse tegen Boeckenberg (NVDR: 27-30) is het toch tijd, dat ook wij van de “0” afkomen. Staat Putse eenmaal 4 punten “los” dan wordt het mentaal lastig.

Op de wedstrijd tegen Floriant na, hebben we toch een stijgende lijn te pakken. Ook zaterdag was het, zéker, een reële mogelijkheid 1 of 2 punten te pakken.

We houden het steeds langer vol”

Verslaggever, ad interim MavaRe