Meeuwen B stunt tegen koploper, vlaggenschip blijft puntloos

Zaterdag 2 februari op verplaatsing naar het Fortje van Merksem om aldaar op locatie Keizershoek trachten de beide koplopers Kwik A en B punten af te snoepen. Dat gingen we doen zonder de wintersporters Vince en Ellen, maar wel met Janne die vanuit C haar vrije avond voor ons opofferde.

We waren te gast in – ik denk samen met Boeckenberg– één van de mooiere korfbalhallen van België. Prima lijnarme speelvloer, mooi groot clubshirt aan de korte zijde (lekker laten hangen) en toepasselijke gele zitjes op een zwarte achtergrond. Daar is over nagedacht. En dat nadenken had ook T1 Jurgen French gedaan. Zoals bij een ieder bekend laat de sympathieke en bevlogen coach niets aan het toeval over. Het zou voor ons Meeuwen geen easy fly in the park worden.

Kwik B – Meeuwen B 14-15

Het werd de wedstrijd van Jarne. Als je 8 van 15 treffers voor je rekening neemt, dan ben je een hele grote mijnheer. En we hadden hem vandaag nodig. Kwik is een stugge ploeg en kan tot nog toe terugkijken op een prima zaalseizoen. De mouwen moesten extra opgestroopt worden om tot een bevredigend resultaat te komen.

De wedstrijd. De doelpunten zijn schaars. Beide teams staan verdedigend sterk. Kwart 1 eindigt met een 2-3 score. Via 3-5 gaat Kwik alsnog met 8-6 voorsprong de rust in. Jarne met 3 schoten en een pingel draait warm. Na rust een noodgedwongen vervanging. Simon voor de geblesseerde Syme. Kwik blijft leiden: 9-7 en 10-8. Daarna een hostile take overvan onze reserves. Met een 0-6 run worden de rollen omgedraaid. Lander, Jarne en Niek. Gedrieën twee scores. Nog 12 minuten te gaan. Kostje duidelijk nog niet gekocht. Kwik heren 11 en 12-14. Nog 6 minuten te spelen. Kwik dame: 13-14. Het zal toch niet? Niek 13-15 en laatste wapenfeit voor Kwik. Meeuwen B boekt een zeer nette overwinning. Goed voor het moraal! Nu doorpakken met A!

Kwik A – Meeuwen A 23-14

Het wilt maar niet vlotten. Met succes het vege lijf redden in de NDN Topkorfballeague vraagt een bepaalde investering. Of zoals je wilt een bepaald recept met verschillende ingrediënten. En zoals zo vaak, bleek ook vanavond dat we de ingrediënten wel hadden meegenomen, maar dat de hoeveelheden totaal niet klopten en we ons bovendien vergisten in de bereidingswijze. En zo kwam het dus dat einde wedstrijd het gehoopte zoet plaats had gemaakt voor het verkregen zuur (u ziet het, ook Heel Holland Baktlaat zijn sporen bij de schrijver na).

We beginnen een half uur later. 50% van het leidend koppel was nog in geen velden of wegen te bekennen. Niets ernstigs gelukkig. Aan de toog wordt nog een half uurtje doorgezopen. Men ziet de voetballers van Antwerpen winnen. Tevreden gezichten in de kantine.

Wedstrijd 2 dan. Zoals onze kapi Zahra al op camera zei: “Het was niet zo zeer een sterk Kwik, het was een zwak Meeuwen” (vrij vertaald). En dat was een waarheid als een koe. Na de 2-2 van Wouter – een prima uitgespeelde kans – hebben we het lastig: 6-2 en 7-3. Kevin maakt plaats voor Lander. Er is behoefte aan iets meer rust. Kwik weet ook niet te imponeren. Jurgen verbaast zich vaak over beslissingen door onze leidsman – en vrouw. Ruststand 8-5. Van onze zijde alleen herentreffers. Kwik weet het beter te verdelen: 4 dames om 3 heren goals. Wij zijn aanvallend zeer onrustig en hebben te veel balverlies. Ook met het uitverdedigen. De Moose bar laat zijn sporen achter.

In de rust wordt rustig aangestipt op welke facetten we winst kunnen behalen. Het 3ekwart laat ons elitekorps zich van zijn beste kant zien. Met schuim op de bek en snot voor de ogen vechten ze zich terug. Bloed, zweet en tranen. Het team verzet bergen met werk. Van 10-6 gaan we door treffers van Lander en Jef naar 10-8. Kwik reageert goed: 13-9. Wouter en Zahra 13-11. Nog 12 minuten op de klok.

10:36 14-11

10:06 15-11

09.04 11-16

08.35 12-17

08.08 13-18

07.16 14-19

Exact 200 tellen: Kwik 6 treffers rijker tegenover 3 van ons. Dat ging dus te snel. Wederom ;-(

De ontgoocheling is groot. Alsof je na het maken van 10 cakes nog steeds niet weet dat je de oven tussentijds nooit open moet doen.  Gelukkig is de Kern in staat redelijk snel om te schakelen en niet te lang in de misère te blijven hangen. We gaan nog 4x de keuken in. Gaat het ons nog lukken? Komend jaar in ieder geval een andere chefkok in de keuken. Wellicht dan meer kans op een Michelinster.

Lion