Meeuwen B dendert door, C&A geven niet thuis

Speelronde 2 werd er één om snel te vergeten. C & A temperen het goede gevoel van B. Tijd om wakker te worden.

Meeuwen C – Temse C, uitslag 4-19

Een onthutsend zwak Meeuwen C kon Temse geen strobreed in de weg zitten. Net als later op de dag een enorm matige afronding in combinatie met zwak verdedigen. Tegen dit Temse C kom je daar niet mee weg.

Doelpuntenmakers: Nathan, Nils, Yuri en Thomas

Meeuwen B – Temse B, uitslag 13-7

De goede start tegen Minerva kreeg deze zondag een prima vervolg. Met Vince en Niels sterk in de afronding werd de ongeslagen status behouden en kon overwinning 2 bijgeschreven worden. Via 3-3, 5-3 werd de rust bereikt met 7-5. Direct na de pauze twee belangrijke treffers van Vince en deze kloof van 4 hield stand tot 11-7. Niels en Niek tekenen voor het slotakkoord: 12-7 en 13-7. Tussen al dit herengeweld zien we ook nog Taïssa met 2 afstandsschoten.

Doelpuntenmakers: Niels 5x, Vince 4x, Taïssa en Niek beiden 2x

Meeuwen A – Temse A, uitslag 12-16

Meeuwen A had zondag overduidelijk met 1 vak te kampen dat maar niet in de juiste “schwung” kwam. Ondanks een zeer groot aantal pogingen werd de korf maar niet gevonden, waardoor het andere vak verdedigend uiteindelijk wel moest capituleren. Als je in de helft van je aanvallen niet of slechts tot 1 doelpoging kan komen, dan wordt een goed resultaat een onmogelijke opgave.

Na een 1-3 achterstand toont het vlaggenschip herstel: 6-5 bij rust. Daarna een technisch handigheidje van Syme onder de korf en een loepzuivere korf van Zahra: 8-5. In plaats van door te stoten zakt het team als een kaartenhuis in: 8-8 en na de 10-12 is het eigenlijk wel gespeeld. De wellicht noodzakelijk 9-5 bleef uit en daarna is het Game Over. Te gemakkelijk missen wij opgelegde kansen en een enorm haperend schot doen ons de das om. De solide verdediging van de eerste 40 minuten brokkelt af en Temse krijgt te eenvoudig doorgang naar het scorebord. Geplaatste wissels pakken totaal niet uit en de strijdvaardigheid tot op dat moment maakt plaats voor gelatenheid. Komende week gaan we op verplaatsing naar Scaldis. Hopelijk geeft spelen op ‘vreemde’ bodem minder druk van onze jonge spelers en kunnen de eerste winstpunten bijgeschreven worden.

Doelpuntenmakers: Zahra 5x, Jef 3x, Syme 2, Ellen en Simon beiden eenmaalLion