Meeuwen A op hoogste niveau nog te wisselvallig

Net als in de wedstrijden tegen AKC (1e helft 10-4) als tegen Putse (2e helft 9-4) lukte het tegen Kwik (9-5 en 11-6) wederom niet het niveau een langere fase vast te houden. Een zeer matige 2ehelft van onze zijde bezorgde Kwik de winst en liet ons Meeuwen met lege handen achter.

Meeuwen B – Kwik B 8-15

Een schot van Lauri bezorgde ons de 1-0. Dat was direct de eerste en enige keer dat ons B-team aan de goede kant van de score stond. Bij 4-4 slaan de zwarthemden het eerste gaatje (4-6 en 5-7) maar voor rust krijgen we het nog op 7-7. Een zeer slordige fase doet ons vervolgens niet goed. We gaan rusten met 7-10. Als we vervolgens denken alles in de rust duidelijk gekregen te hebben, dan slaan we de plank behoorlijk mis. Slechts Joni vindt met een doorloper nog de korf. Dat gebeurt op 7-14!!! Eindstand 8-15 en een schandalige 2e helft van onze kant.

Meeuwen A – Kwik A 16-21

Na de verre van aanzienswaardige 2e helft van onze B startten de vlaggenschepen van Meeuwen en Kwik. Onze vogels vliegen uit de startblokken: 3-1, 5-3, 8-4 en zelfs 11-6. Na een kwartier spelen al een gaatje van 5 doelpunten. So far so good. Het vervolg van dit verslag is een kwestie van ‘cut & paste’. Dat geldt zowel voor het scoreverloop als de wijze waarop wij het laten gebeuren. Wederom verkeerde keuzes en niet goed genoeg anticiperend op wat er op ‘het plein’ gebeurt. Bij rust leeft Kwik nog: 12-11. We mogen – nee moeten – dit ons aanrekenen. Na de rust countert Kwik direct. Met 13-14 en 15-17 kunnen we nog aanhaken, maar daarna is zowel de soep als het aantal wissels op. “Bij vlagen hebben we de besproken tactiek perfect uitgevoerd. Vooral verdedigend meestentijds prima spel. Aanvallend echter echt te weinig gebracht. Daar hadden we hen echt meer pijn mee kunnen doen. Daarbij hadden mijn wissels niet het gewenste effect. Daarbij had ik teveel interne wissels in plaats van bankwissels. Dit kost mij tweemaal zoveel briefjes en als je er maar acht hebt, dan ben je er snel doorheen. Weer wat geleerd”, aldus onze teleurgestelde T1

Foto's met dank aan Marinella Geerts Photography