Meeuwen A op hoogste niveau nog te wisselvallig

Speelronde 2 bracht de twee gedoodverfde degradatiekandidaten bij elkaar. Thuisploeg Putse KC kreeg de overwinning op een presenteerblaadje. Na een 14-8 ruststand werd er bij 22-19 afgefloten. Meeuwen deed zichzelf enorm te kort, maar kan niet wachten op de terugmatch.

Putse KC C – Meeuwen KV C 19-13

In een treffen tussen twee teams die elk hun eerste wedstrijd hadden gewonnen, waren het de geelhemden die gedurende de volledige wedstrijd de bovenliggende partij waren. De vele irritaties bij onze C maakten het spel er niet beter op. Een verdiende zege voor de thuisploeg.

Putse KC A – Meeuwen KV A 22-19

Voor de buitenwacht een overduidelijk degradatietreffen, maar voor onze T1 gewoon één van de 14,15 of 16 wedstrijden. Al is dat laatste wellicht lichtelijk overdreven. Tot aan 6-6 zijn beide teams – ondanks dat onze fanions zich slecht aan het speelplan houden - in evenwicht. Daarna een tweepuntenkloof op 8-6, 9-7 en 10-8, waarna in de laatste 5 minuten het team van De Laet en Grimberge het verschil maken: 14-8. “Zowel verdedigend als aanvallend was het enorm onder de maat. Slechte schotkeuzes in combinatie met apatisch verdedigen. Een veel slechtere combinatie is er bijna niet. Tel daarbij op een aantal kwetsuren waarop we dienden te anticiperen en zie daar de verklaring voor de 14-8 achterstand bij rust”.

Arne van Beeck dubbelt ons vervolgens met twee treffers: 16-8 en dan zijn we pas 1 minuut uit de kleedkamer. Vervolgens een aantal onorthodoxe omzettingen waarna we ons weer in de wedstrijd terugvechten: een 4-9 strike! Met nog 5 zuivere speelminuten te gaan – doorgaans goed voor minimaal 6 aanvallen – is er nog alles mogelijk. De achterstand is dan namelijk nog maar 3 doelpunten: 20-17. Helaas krijgen we te direct een pingel tegen en vallen we te onrustig aan. De thuisploeg weet de Meeuwenstorm te keren en pakt haar eerste winst op het hoogste niveau: 22-19.

“De eerste 35 minuten is natuurlijk vreselijk bagger en te zot voor woorden. Wat we daarna laten zien kan me gelukkig meer bekoren. Voor mij echt een lichtpunt, want ondanks behoorlijk – ja, hoe zeg ik dat? Verzet? Nee meer ‘scepsis’ laat het team toch zien bereid te zijn, open te staan voor iets anders. Aan de rand van het ravijn vind je de mooiste bloemen, dus, al met al, ben ik tevreden met de wijze waarop we het vervolgens oppakten.”

Putse KC B – Meeuwen KV B 22-19

Daar waar afgelopen week tegen AKC onze A exact het voorbeeld van onze B volgde (een zeer goede eerste helft gevolgd door een draak van een tweede time), was het afgelopen zondag precies andersom. Net als onze A verliest onze B de wedstrijd in de eerste helft. Onze B wordt in deel I van het kastje naar de muur gespeeld en laat zien nog over weinig analyserend vermogen te beschikken. Met 15-7 is de

wedstrijd feitelijk halverwege al gespeeld. Onze staff laat er in de rust geen gras over groeien en puntje voor puntje vechten onze reserves zich terug. De tweede helft wordt gewonnen met 7-9. Bij lange na onvoldoende om aanspraak te maken op de eindzege, maar er is wel aangetoond – net als bij A – dat als je iets bewuster de wedstrijd beleeft en niet alles op de automatische piloot doet, er een wereld te winnen is.

Komend weekend thuis tegen het zeer sterke en bij vele bookmakers favoriete Kwik van onze oud-trainer Jürgen French. Nieuwe ronden nieuwe kansen!