Meeuwen A nog immer figurant in Promoleague

Zondag 2 september de eerste wedstrijd op vreemde bodem. Op het spiksplinternieuwe multisportcomplex Wilrijkse Plein was Scaldis de gastheer voor onze kern. Zowel A en B gaven de wedstrijd in de aanvangsfase weg. Daar waar B in de 2ehelft spectaculair herstel toonde, was A niet bij machte om de derde nederlaag af te wentelen.

Scaldis B – Meeuwen B                                   15-13

Met een karrenvracht aan afwezigen was het een heel gepuzzel om beide teams op volle oorlogssterkte af te laten reizen. Vooraf wisten we al dat we het deze zondag moesten doen zonder Simon (ziek), Jef (vakantie) en Wouter (blessure), maar dat we het ook zonder Lander moesten doen was niet ingecalculeerd. De nieuweling was zaterdagavond plotsklaps in het ziekenhuis opgenomen. Al deze afwezigen liet zijn sporen na in het eindresultaat. Bij B startten Nathan en Nils en beiden kunnen terugkijken op een redelijk tot goede wedstrijd. Dan de wedstrijd.

Het eerste kwart was overduidelijk voor Scaldis: 7-1 na 16 minuten. Daarna twee teams die meer aan elkaar gewaagd zijn: 2-2 en een ruststand van 9-3. De tweede helft een totaal ander beeld waarbij ons B-team veel slimmer begint te spelen en laat zien dat de eerste helft een vergissing was: 12-11 met nog 7 minuten op de klok. Daarna een aantal niet zulke handige keuzes: 14-11. Syme en Anke nog wel de 14-12 en 14-13, maar een korte kans van Scaldis doet ons alsnog kapseizen: 15-13. Scaldis komt met de schrik vrij en Meeuwen B complimenten voor de inhaalslag. Een puntendeling was verdiend, echter op basis van zo’n enorm waardeloze start is de deksel op je neus eigenlijk leerzamer. Scaldis B nog immer ongeslagen en ons B-team op een prima 2estek. Een goede start van dit seizoen.

Doelpuntenmakers:

Syme 4x, Niek 3x, Anke 2, Wendy, Joni, Taïssa en Nils 1x

Scaldis A – Meeuwen A                                  22-15

Meeuwen A had ten opzichte van verleden week aan herenzijde maar liefst 3 andere heren geposteerd. “Het is inderdaad absurd hoeveel heren er reeds in de basis gestart zijn. Op basis van ervaring bij eerdere clubs kom ik uit op maximaal 5 of 6 heren. En dat is dan over een heel seizoen genomen hè. Nu na slechts 3 speelrondes zit ik al op 9 heren. Dat dit niet bevorderlijk is voor het groeiproces moge duidelijk zijn”.

Net als Scaldis B startte ook hun A-equipe furieus. Of startten ons B- en A-team gewoon buitengewoon mat en ongeconcentreerd? In ieder geval was het eerste kwartier overduidelijk voor de thuisploeg, waar Sarah Goethals en Wouter Engels op dreef waren. Toen de kruitdampen opgetrokken waren was het scorebord weer te zien: 7-2 en bij rust 11-6 waarbij in het 2ekwart vooral good old Johan Olaerts het op zijn heupen kreeg: 3x op zijn befaamde linkerkant. Tsjah ….

Net als de voorgaande 2 wedstrijden wederom een zeer matige afwerking. Positief was de ontwikkeling voor de keuze van de hoge rendementskansen. De kansen werden wel gezocht en genomen, echter het korte termijn rendement kon nog niet aan de aandeelhouders uitgekeerd worden: 22-15. Lichtpuntje was de wervelwind van Zahra. Maar liefst 5 treffers in het 4ekwart geeft de burger weer moed.

Doelpuntenmakers:

Zahra 6x, Vince 3x, Jeroen 2x, Niels 2x, Lauri en Taïssa beiden 1x