Meeuwen A kan niet meeliften op de vleugels van B en C

Ondanks de goede vibe die door de prestaties van onze B en C tot de diepste vezels van onze kern was binnengedrongen, lukte het onze A wederom niet om van de spreekwoordelijk gehate nul af te komen. Was het klassenverschil tegen AKC en Kwik voor een leek nog te zien, ditmaal ontliepen de A- teams van beide clubs elkaar nauwelijks. De 4e nederlaag op rij was – zonder de prestatie van de gastheer te niet te doen – toch wel puur te zoeken in eigen falen.

Floriant C – Meeuwen C 14-14

Na de zege op AKC/Luma en de nederlaag tegen Putse ontbrak er alleen nog een gelijkspel. Deze kwam er tegen Floriant. Onze spelers ervaarden deze puntendeling als een verloren punt. Een juiste instelling! Komende zondag start deze rekenkundige reeks opnieuw. Wij verwachten dus een overwinning op het nog puntloze Borgerhout/GW.

Floriant B – Meeuwen B 19-23

Wat een verademing om onze B afgelopen zaterdag zo te zien excelleren. Stuk voor stuk haalden alle spelers een zeer ruime voldoende, waarbij vooral de heren qua scores huis hielden. Alle heren tekenden voor minimaal 4 treffers, waarbij Simon dit ook nog combineerde met uitstekend verdedigend werk. Als een klever pur sang dartelde hij door de wei en was het een genot om naar te kijken. Niek en Niels, beiden altijd wel goed voor een goaltje of 5 (dus ook deze avond) moesten de titel van topscorer ditmaal aan Lander maken: 6x (incluis 3 pingels maar toch). Een mooie teamprestatie waarbij de dames zich ondergeschikt maken om onze gents in stelling te brengen.Komende zaterdag 2018 uitluiden met nog zo’n prestatie!

Floriant A – Meeuwen A 21-15

Na 3 nederlagen waarbij er in alle drie de voorgaande wedstrijden in elk geval nog 1 helft werd gewonnen, was het zaterdag 2 verloren helften (respectievelijk 6—5 en 15-10). Ondanks een waardeloze start (4-0), herstelde ons vlaggenschip zich prima: 4-5 na 20 minuten spelen. De doelpunten waren bijzonder schaars, waarbij ons A-team zich echt te kort deed. “We spelen deeerste helft circa 35 aanvallen en slechts 5x belonen we ons zelf met een treffer. Ik hoef nog geeneens met een loep in de weer te gaan om te zien dat die andere 30 aanvallen zonder treffers puur en allen te wijten is aan ons eigen inspiratieloze spel. Het was echt schrijnend hoe we na die 4-5 verzaakten om niet direct te demarreren. Ik ben echt overtuigd dat we deze wedstrijd voor rusthadden kunnen beslissen’.

Die beslissing viel dus niet. Jef brengt na de uitworp direct beide teams naast elkaar: 6-6. Zahra doet dat nog eens met haar 7-7 en daarna start het foutenbal. Verdedigend bijzonder zwak en aanvallend verkeerde keuzes en 90% kansen die om zeep worden geholpen. Taïssa is aan onze zijde de enige die zich aan de malaise kan ontworstelen. Een collectieve wanprestatie die het goede gevoel van ons B als sneeuw voor de zon doet smelten.

Onze T1 is er vrij duidelijk over. “Ik acht onze kern in staat om op dit niveau echt wel punten tepakken, maar dan zullen we er echt wel meer voor moeten gaan doen. Daarnaast zijn de keuzes die we maken nog te vaak de verkeerde. Dat moet er echt uit, wil je ooit van die nul af willen komen.

Zolang Putse ook blijft kwakkelen, leven we nog, maar liever laten we het niet op die return aankomen en gaan we zelf eens punten pakken. De kans dat dat komende zaterdag gaat gebeuren, acht ik uiterst klein. Ik heb hen zondag aan het werk gezien en dat is wel even next level ten opzichtewat wij momenteel ‘op het plein’ leggen. Als wij er een wedstrijd van kunnen maken ben ik altevreden. Of ik mezelf indek? Ja eigenlijk wel. Borgerhout/GW is echt een maatje te groot, maar zovoor de Kerst willen we natuurlijk niet als ‘Flappie’ geslacht en opgediend worden*

* Flappie, het konijn van cabertier Youp van ‘t Hek, wordt de dag voor Kerstmis 1961 vermist. Youp wil naar Flappie gaan zoeken, maar zijn moeder houdt hem tegen en vertelt hem dat als hij lief gaat spelen dat hij wat lekkers krijgt. Uiteindelijk gaat het hele gezin op zoek, Youp mag enkel niet in het fietsenschuurtje komen. 's Avonds presenteert de vader van Youp het konijn als hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner. De volgende dag wordt vader vermist, waarop Youp tegen zijn moeder zegt dat ze niet in het fietsenschuurtje mag komen en als ze lief gaat spelen dat ze dan wat lekkers krijg

https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3360&feature=iv&src_vid=P_lhoe93DvQ&v=P_lhoe93DvQ#t=36s