KERN KIJKT MET 8 OP 10 TERUG NAAR EEN PRODUCTIEF WEEKJE ...

“..... terug op het niveau waar we horen is het een stuk makkelijker ballen ....”

Donderdagavond 25 april. Terwijl de laatste druppels uit het luchtruim dalen, stellen de B- teams van ons Meeuwen en tegenstrever Scaldis zich op. Een doordeweekse inhaalwedstrijd. Oorzaak ditmaal een gehonoreerd verzoek als gevolg van skiverlof van de Scaldianen. Inzet: de koppositie.

De eerste helft zijn de scores op 1 hand te tellen. Meeuwen scoort moeizaam. Onze gasten hebben er nog meer moeite mee: 5-2 met rust. Na de rust volgen de treffers elkaar sneller op. Scaldis komt met kleine stapjes dichterbij, komt op gelijke hoogte en lijkt het momentum te hebben. Zij het momentum maar wij hebben Niek. Eigenhandig houdt hij ons in de race met als bonus in de slotseconden het meer dan verdiende winnende doelpunt: 12-11. Onnodig moeizaam, maar de winst blijft op Rivierenhof. Na 10 speelrondes Meeuwen B alleen op kop. Mocht het op onderling resultaat aankomen dan leggen onze B-stars het af 12-11 versus 13-15.

Daarna ons A-team. “De winnaar van deze wedstrijd gaat de runner-up spelen”. Met deze woorden werd ons elitekorps de wei in gestuurd. Na 15 seconden 1-0. Een vrije worp van Zahra. Scaldis erop en erover: 1-3. Wederom Zahra en Lauri: 3-3. Bij 3-5 dan de eerste herentreffers: Pie, Vince en Jef en na de 1-0 Meeuwen weer op voorsprong: 6-5. Na de 6-6 drie treffers op rij: 9-6. Na een half uur spelen 9 treffers verzorgd door 6 van de 8 basisspelers. Dat is prima. We gaan de rust in met een krappe 10-8 voorsprong. Een haperend 2e aanvalsvak zorgt ervoor dat we geen afstand kunnen nemen.

In het tweede bedrijf gaat bij beide teams het gas erop. Scaldis wil koploper Ri4a in de nek blijven hijgen en wij willen onze ongeslagen reeks in stand houden.
Na 8 minuten spelen staan beide teams sinds de 6-6 weer naast elkaar: 12-12. Bij 13-13 trekt Scaldis- zowel op een actie van Taïssa als van Jef - tweemaal onrechtmatig aan de handrem. Beide strafworpen worden tot een doelpunt gepromoveerd: 15-13. Een marge van 2. Dat trekken we door met 16-14, 17-15 en 18-16. We komen maar niet los. Verdedigend geven we in deze fase te eenvoudig de treffers weg. Op 18-18 dan eindelijk de zo gewenste 3-0 strike: 21-18. In de laatste minuut scoren beide teams
nog eenmaal. Eindstand: 22-19. Gaat Meeuwen nu als winnaar van dit treffen de Runner Up halen? Uh nee. Alleen al op onderling resultaat hebben Scaldis en Temse een streepje voor. Daarnaast treft Scaldis in ronde 14 een reeds kampioen gespeeld Ri4a. Kortom onze A herstelt zich goed van een zeer matige serie heenwedstrijden (maar ja kijk naar alle personele problemen destijds) maar gaat het toetje aan het eind van het seizoen net mislopen.

Scores: Zahra, Vince en Jef allen 5x, Taïssa 3x, Pie en Lauri beiden 2x

Vrijdag wasdag, herstellen en op naar zaterdag: op verplaatsing naar Vobako in de bosrijke Kempen. Op een schitterende, maar redelijk publiekloze accommodatie – speelden we in de vooravond zowel onze A, B als C.

De C kwam niet in gevaar en gaf direct het goede voorbeeld: 9-15 winst. In het veld de jarige Nils en de herstelde Emily en Niels en op de tribune gelukkig weer de aanwezigheid van Nicola. Het zonnetje scheen lekker en eenieder die Meeuwen een warm hart toedroeg was klaar voor zege nummer 2 en 3.

De taak voor zege nummer 2 lag in handen van ons B-team. Beide teams startten rommelig. Veel 1-schotsaanvallen en veel onnodig balverlies. Na een kwartier spelen een 2-5 voorsprong. Bij rust is de marge van 3 nog immer aanwezig: 5-8. Wendy 5-9 en in de 36e en 38eminuut scores van Niek en Charissa: 7-11. Ogenschijnlijk geen reden voor paniek. Ons A- team gaat met een goed gevoel de bespreking in. Een kleine 10

minuten later: einde bespreking ..... en een Vobako B dat de wedstrijd volledig gekanteld heeft. Van 7-11 naar 13-11. Een opzienbarende remonte. Een doelpuntloze periode van 5 minuten helpt ons dan ook niet. Met nog ruim 7 minuten te gaan is het credo ‘vrouwen en kinderen eerst’. Met man en macht trachten we de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Onze koppositie komt in gevaar! Mouwen worden opgestroopt en er ontstaat een spannend schouwspel. We krijgen maar liefst 3 strafworpen ...... en missen alle 3!!! Afgeknelde armpjes door de opgestroopte mouwen wellicht?? In plaats van 13-12 en wordt het 14-12 en zelfs 15-12. Niek en Niels in de dying seconds 15-13 en 15-14. Maar daar houdt het dan ook echt mee op.

Scores: Niek 4x, Wendy 3x, Niels 2x, Lander, Simon, Jarne, Morane en Charissa allen 1x

Na de domper van onze B was het de taak van onze A om de zaak weer recht te trekken. We waren gewaarschuwd door dat wat B overkwam, maar gezien de stand op de ranglijst zou Vobako A niet in staat mogen zijn om ons pijn te doen. De thuisploeg kwam goed voor de dag. Het team stond goed en mede door een ditmaal haperende 1e aanval mochten de oranjehemden op een goed resultaat hopen. Bij rust keken wij tegen een 9-8 achterstand aan. Een verdedigende wissel pakte gelukkig erg goed uit en ook aanvallend leverde deze wissel ons geen windeieren op. Bij 10-10 hadden we weer totale grip op het veld en met 5 treffers op rij (Morane en 2x Zahra en Jef) was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. Via 12-17 en

13-18 kwam er een definitieve 14-19 als uitslag op het wedstrijdformulier. Door deze zege en het verlies van Minerva tegen koploper Ri4a stijgt ons 1e team naar de 3e stek. Deze plek delen ze met Temse. Zij verloren van Scaldis dat zich dus goed herstelde van de midweekse nederlaag.

Stand bovenaan is nu: Ri4a 19, Scaldis 16 gevolgd door Meeuwen en Temse op 14. Winst komende week van Ri4a en verlies van Scaldis levert onze buren de titel op. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal zondag 12 mei Ri4a – Meeuwen hun kampioenswedstrijd zijn. Een mooi affiche!

Scores: Jef en Vince beiden 6x, Zahra 4x en Kevin en Morane beiden 1 treffer

Lion