Jeugd ft. Kern - Ruben en Julie & Stijn

Vanaf dit seizoen wordt elk jeugdlid geregeld bijgestaan door een peter of meter van de kern. Elk kernlid komt af en toe een training of wedstrijd bijwonen en steekt dan een handje toe. Dit initiatief plaatsen we graag in de schijnwerpers. Deze week is Stijn met petekinderen aan de beurt: Ruben en Julie.

Stel mekaar eens voor?

Ruben en Julie: Stijn is onze peter. Hij korfbalt bij Meeuwen, op hoog niveau. Hij is 22 jaar. Hij is groot en heeft vooral heel grote voeten.

Stijn: Ik weet eerlijk gezegd nog niet zoveel van Ruben en Julie, al zien het er wel twee spetters uit. Julie lijkt me een leuke meid, en Ruben een toffe gozer. Vandaag (op de clubdag, nvdr) hoop ik ze beter te leren kennen. Straks ga ik naar hun wedstrijd kijken. Gaan jullie winnen?

Ruben: (voorzichtig) Ik weet het niet. We gaan sowieso wel ons best doen.

 

Wat vinden jullie van het meter- en peterproject?

Julie: Leuk bedacht. Zo leert de kern de jeugd kennen en kunnen ze ook hun kennis met ons delen.

Ruben: Wat dat betreft zitten wij goed bij Stijn.

Stijn: Ik vind het een heel goed idee. Ik ben voorstander van alle ideeën die de samenhorigheid binnen de club vergroten.

 

Hoe zijn jullie op Meeuwen terecht gekomen? 

Ruben: Ik ben via mijn ouders op Meeuwen terecht gekomen. Zij zijn al heel lang lid van Meeuwen. Ik ondertussen ook al 8 jaar.

Stijn: Jef Vervliet vroeg mij 9 jaar geleden naar Meeuwen te komen. Aangezien het een toffe bende was met veel goeie vrienden en leuke meisjes, heb ik niet getwijfeld.

Julie: Ik ben ook via een vriendinnetje bij Meeuwen terecht gekomen, zo’n 2 jaar geleden. Ondertussen speelt dat vriendinnetje op AKC, maar ik blijf bij Meeuwen spelen.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Julie: Ik zit in het 2de middelbaar in het Sint-Annacollege op Linkeroever. Ik volg er moderne wetenschappen.

Ruben: Ik zit ook in het 2de middelbaar. In Zandhoven. Ik volg TSO – metaal.

Stijn: (met uitgestreken gezicht) Ik volg momenteel een astronautenopleiding. Verder probeer ik mezelf zoveel mogelijk te ontplooien en hou me daarnaast graag bezig met feestjes en sporten.

 

Hebben jullie nog andere hobby’s buiten korfballen? 

Stijn: Ik luister graag naar muziek en teken zelf. Alles wat in me opkomt. Het kan zowel klassiek als abstract zijn. Ik werk zeer graag met waterverf. Mijn moeder heeft vroeger aan de academie gestudeerd. Zij begeleidt me.

Ruben: Naast korfballen kijk ik veel naar TV. (geheimzinnig) Ik boks ook, in een garage bij een trainer.

Julie: Ik zing graag. Ik volg er geen opleiding voor, maar doe het gewoon geregeld thuis. Ik zing veel verschillende liedjes, maar nooit iets van K3.

His Airness - getekend door Stijn

Meeuwen is een TOP-club, wat vinden jullie daarvan? 

Ruben en Julie: Goed! Pesten kan absoluut niet door de beugel.

Stijn: Pesten is erg dom, voor sukkels eigenlijk. Vroeger ben ik ooit zelf gepest.

Julie:  Wij ook. We hebben zelf nooit terug gepest.

Ruben: Enkel af en toe wat plagen.

 

Vertel eens een leuke anekdote van op de club… 

Julie: Niet echt een anekdote, maar zeker het vermelden waard: toen ik begon te korfballen werd ik spontaan opgenomen in de groep. Dat was een erg leuk gevoel.

Stijn: Vanmorgen zouden 2 vrienden van me op vakantie vertrokken zijn, Pieter en Jeroen. Lynn heeft hen naar de vlieghaven gebracht. Pas aan de incheckbalie hebben ze gemerkt dat ze eigenlijk pas morgen moeten vertrekken. (lacht terecht zeer luid)

Ruben: Enkele jaren geleden heb ik per ongeluk eens een paal op een teamgenoot zijn hoofd laten vallen. Gelukkige was er niets ernstigs aan de hand.

 

Wat zou je graag nog willen doen? 

Ruben: Veel winnen en veel beter worden in korfballen.

Julie: Ik wil ook graag nog veel verbeteren, ook met de hele ploeg. Zowel sterker worden op sportief vlak als op vlak van resultaten.

Stijn: Een titel met Meeuwen winnen zou ik nog heel graag willen meemaken. Later zou ik ook graag coach worden, en binnen een jaar of vijf ben ik misschien de nieuwe voorzitter van de club.

Wat zijn jullie interesses? 

Julie: Op reis gaan vind ik erg leuk.

Stijn: Ik lees elk weekend de Financieel Economische Tijd. Daarnaast kijk ik graag naar series of films. Ik volg ook de NBA en de NFL (American football, nvdr) op de voet en teken graag. Als favoriete filmpjes heb ik gekozen voor een block uit de NBA (link: https://www.youtube.com/watch?v=3wo9HBjNPQ4) en het verslag van mijn allereerste zaalwedstrijd (link: https://www.youtube.com/watch?v=cbMWOWNCSfE). Die match dateert al van vrij lang geleden, zelfs Pieter had toen nog haar (lacht). Als laatste filmfragment heb ik voor het nummer Adolescence van J Cole (link: https://www.youtube.com/watch?v=2Op8ENcqPps)gekozen, dat nummer weet me altijd te raken.

Ruben: Ik luister veel naar muziek. Vooral oudere muziek, Jimmy Hendrickx vind ik bijvoorbeeld echt goed. Verder ben ik ook erg geïnteresseerd in alles wat met de eerste wereldoorlog te maken heeft. De tweede interesseert me minder, omdat deze met Hitler was.

Waar zie je jezelf binnen 10 jaar? 

Julie: Ik zie mezelf dan nog wel korfballen. Ik hoop dat nog heel lang te doen.

Ruben: Ik zal dan ook nog wel korfballen. Daarnaast hoop ik te werken en een eigen huis te hebben.

Stijn: Binnen 10 jaar sta ik naast het veld een topploeg van Meeuwen te coachen. Tegen dan ben ik ook al een paar keer naar de ruimte geweest uiteraard.

 

Hebben jullie een korfbalidool? 

Ruben: Stijn!

Julie: Ja! En Karen Van Camp, zij is mijn leerkacht.

Stijn: Ik keek erg op naar Davor Duronjic. En daarnaast is ook Jef Van Pelt één van mijn korfbalidolen.

 

Wat zou je veranderen binnen de club, gesteld dat je carte blanche zou krijgen?

Stijn: Dat er wat meer inzet voor de club van alle leden komt. Zodat de taken wat gelijkmatiger verdeeld kunnen worden.

Julie: Ik kan niet direct iets bedenken.

Ruben: Ik zou graag meer jeugd hebben.

 

Bedankt voor jullie tijd

 

TdB