“Day after clubdag” levert Meeuwen Kern volle buit op. Meeuwen B Herbstmeiser

Het is eind september en de eerste seizoenshelft van het veldprogramma zit er al op. De laatste veldronde van dit jaar leverde louter overwinningen op, waardoor we met de volgende stand de zaal ingaan: Meeuwen C runner up, Meeuwen B op pole positionen Meeuwen A nummer 1 van het rechterrijtje. Na een intensieve periode welke eind juli al begon heeft onze Kern nu een kleine 2 weken vrij alvorens donderdag 11 oktober de zaal in te gaan.

Meeuwen C – Leuven C 10-9

Ons C-team trapte deze zonnige zondag af met een zege op Leuven C. De eerste helft was matig tot zwak. Van de 6 tegentreffers vond maar liefst de helft direct plaats na een door ons gescoorde goal. Hierdoor stond Leuven na de 2-2 telkens op een voorsprong van 2. Na de eerste 30 minuten was de stand 4-6, waarbij voornamelijk de heren hun naam terugvonden op het scoreblad (incluis tegentreffers). Na de 4-7 namen onze meiden het initiatief – met 2 treffers van invalster Zoë - en met nog een kwart te spelen stonden de teams weer naast elkaar: 8-8. Thomas beantwoordt een door Yuri gemiste strafworp (9-8) en Yuri himself schiet 2 minuten voor tijd de 10-8 binnen. De 10-9 valt nog wel, maar de overwinning komt niet meer in gevaar. Een lekkere overwinning waardoor ons C-team zich na een aarzelende seizoenstart op de 2epositie nestelt.

Scores: Yuri 3, Zoë en Thomas 2, Danaë, Julie en Nell allen 1x

Meeuwen B – Leuven B 13-7

Meeuwen B kan terugkijken op een prima nazomer. Zes zeges en een gedeelde 1eplek. Good job! Tegen Leuven zorgde Ellen in hoogsteigen persoon voor de 1-0 en 2-0 en deze voorsprong werd nooit meer weggegeven. Voor de rust Nathan, Wendy, Simon, Anke en nogmaals Ellen: 7-4. Ondanks de voorsprong mochten we niet tevreden zijn.  Op geen enkele positie hadden we lengte over, maar toch kozen we meermaals om te doelen van buiten. Dat dat slimmer moest en dat we dat ook konden lieten we daarna in de tweede doorgang zien. Leuven kwam nog wel – mede dankzij een door ons gemiste penantie – op 7-7 maar daarna een 6-0 streak en game set & match: 13-7 voor ons B-team. “Niets meer aan doen, inpakken en wegwezen

Scores: Ellen 4x, Niels en Wendy 2x, Nathan, Simon, Thomas, Syme, Anke allen 1x

Meeuwen A – Leuven A 21-19

Wie vooraf beweerd zou hebben dat Leuven en Meeuwen na 6 wedstrijden op de plekken 5 en 6 zouden bivakkeren, zou vreemd aangekeken zijn. Niets was minder waar dit najaar, want beide teams waren ver van een topnotering verwijderd. Speelronde 7 zou uitwijzen wie er na de zaal de hete adem van het degradatiespook mocht voelen en welk team stiekem van een theoretische kans op een play-off plek mocht dromen. Zoals gezegd waren de omstandigheden deze zondag prima, al zou je uit de magere uitslagen van de B- en C-teams iets anders kunnen afleiden.

Leuven trof met hun 1eaanval direct doel, alvorens onze meiden 4x trefzeker waren: 4-1 met tweemaal een uitstekende Taïssa. Daarna nam Jeff het stokje over van onze schutsters: 9-4 met 4 treffers uit zijn handen. Op dat moment hadden we moeten doordrukken, maar net als in voorgaande wedstrijden waren we minder doortastend en daadkrachtig als we eigenlijk zouden willen. Ruststand 11-7 en Leuven mocht nog hopen op een goed resultaat.

Pieter 12-7 en ook de 15-9 maar daarna kwam stukje bij beetje de klad erin. Leuven ging steeds makkelijker onze scores counteren en wist ongemerkt het gat kleiner te maken: 18-14, 19-16 en zelfs 19-17. Lander zet ons dan vanaf tweeënhalve meter weer op 3 (een strafworp versierd door Simon), maar ook deze treffer wordt direct beantwoord: 20-18. In de laatste minuut scoren beide teams nog eenmaal. Eindstand 21-19 met Pieter als MVP en onze meiden behoorlijk vaak zeer eager inside.

Scores: Jef 5, Pieter 4x, Zahra 3x, Lander, Vince, Lauri en Taïssa 2x en Lynn eenmaal.

Door deze zege wipt Meeuwen over Leuven heen en heeft het weer een beetje adem. Belangrijker is dat het vanmiddag heeft laten zien in fases zeer goed korfbal te kunnen spelen. Iets dat komend zaalseizoen essentieel is om handhaving te bewerkstelligen. Zoals gezegd heeft onze Kern nu een kleine 2 weken vrijaf, waarna er een lange en intensieve zaaloefencampagne gedraaid zal worden. Naast vele trainingsuren zullen er oefenmatches gespeeld worden tegen interessante tegenstanders als Sikopi, Kwik, Ri4a, Vobako en de Nederlandse teams van GKV, Apeldoorn en SKF. Na deze oefencampagne zullen we het zaalseizoen in de Topleague openen tegen titelfavoriet AKC. Een mooi affiche waar ieder Meeuwenlid reikhalzend naar uitkijkt!