Jeugd ft. kern - Nicolas ft. Simon

Vanaf dit seizoen wordt elk jeugdlid geregeld bijgestaan door een peter of meter van de kern. Elk kernlid komt geregeld een training of wedstrijd bijwonen en steekt een handje toe. Dit initiatief plaatsen we graag in de schijnwerpers. Deze week zijn Nicolas (12) en zijn peter Simon (22) aan de beurt.

Stel mekaar eens voor?

Simon: Ik ben peter van Nicolas De Bolle. Hij is geen familie van Octaaf De Bolle (personage Samson, nvdr). Nicolas speelt bij de U14. Zijn sterkste punt is naar de mand gooien. Hij neemt dan ook de vrije worpen tijdens de wedstrijden. Op school doet hij zijn best, heeft hij me toch wijsgemaakt.

Nicolas: Simon speelt bij de eerste ploeg van Meeuwen. Hij is 22 jaar.

 

Kenden jullie elkaar voordien al?

Samen: Neen, we kenden mekaar nog niet. 

 

Wat hebben jullie zoal samen gedaan? 

Nicolas: Simon heeft me op training wat tips gegeven. We hebben samen op schottechniek getraind. Zijn tips kwamen van pas, zo leerde hij me dat ik een grote stap naar achteren moet zetten wanneer ik op één been gooi. Ik heb er (nog) geen spijt van dat hij als peter aan mij toegewezen is. (lacht)

 

Wat vinden jullie van het meter- en peterproject?

Simon: Een leuk initiatief. Zo leren de kern en de jeugd elkaar beter kennen. We kunnen ook af en toe naar mekaars wedstrijd komen kijken.

Nicolas: Het is tof om af en toe apart training te krijgen en de kans te krijgen om op iets specifieks te trainen.

 

Hoe zijn jullie op Meeuwen terecht gekomen? 

Nicolas: Vroeger deed ik aan zwemmen. Een vriend van me speelde korfbal. Ik kwam eens naar een wedstrijd kijken, vond het leuk en ben zelf ook begonnen. Ik speel nu al 4 jaar bij Meeuwen.

Simon: Ik speelde eerder bij Blijf Jong en Putse. Ik ben naar hier gekomen omdat ik hier wat vrienden had. De afstand van huis naar de club is vrij ver, maar ik doe het graag en heb het er dus graag voor over. Ondertussen speel ik hier al 6 jaar.

 

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Simon: In het middelbaar volgde ik de richting wetenschappen-wiskunde. Daarna probeerde ik om kinesitherapie te studeren, maar dit verliep minder vlot dan gedacht. Ik studeer nu verpleegkunde in Leuven. Ik zit momenteel in het tweede jaar.

Nicolas: Ik zit in het tweede middelbaar aan het O-l-v-college van Antwerpen. Ik volg er latijn-grieks.

 

Hebben jullie nog andere hobby’s buiten korfballen? 

Nicolas: Ja, binnenkort begin ik te tennissen, maar ik blijf natuurlijk ook wel korfballen.

Simon: Ik zwem en fiets af en toe. In september ben ik nog gaan fietsen in de Vogezen. Ik heb er  hetzelfde parcours afgelegd als de oude garde, een fietsgroep met onder andere onze voorzitter en onze trainer in. (trots) Waar zij moesten afstappen ben ik verder gereden. 

 

Meeuwen is een TOP-club, wat vinden jullie daarvan? 

Samen: Vinden we heel goed. Pesten hoort nergens thuis. Niet op school, en zeker niet op de club.

 

Vertel eens een leuke / straffe anekdote van op de club… 

Nicolas: Ik kan er me niet meteen één herinneren.

Simon: Toen ik nog bij de junioren speelden, werden we in de zaal geen kampioen. Daarna hebben we ons herpakt. We slaagden er in zowel de beker- als de veldtitel binnen te halen. Extra leuk voor mij omdat we tegen uitgerekend Putse wonnen, mijn ex-club. Deze overwinningen maakten ons mentaal sterker.

 

Wat zou je graag nog willen doen? 

Nicolas: Eerst en vooral nog veel bijleren, en ook veel wedstrijden winnen natuurlijk.

Simon: Ik wil graag eens een playstation toernooi op de club spelen.

 

Waar zie je jezelf binnen 10 jaar? 

Simon: Binnen 10 jaar zie ik mezelf nog korfballen, maar dan vooral voor het plezier. Daarnaast hoop ik véél geld te verdienen.

Nicolas: Dat is een moeilijke vraag. Ik weet nog niet echt wat ik later wil worden. Ik zal nog wel bij Meeuwen spelen.

 

Hebben jullie een korfbalidool? 

Simon: Toen ik klein was en bij Blijf Jong speelde, was Jeroen Pelgrims daar mijn grote korfbalidool. Blijf Jong is en was een echte familieclub waar iedereen een hechte band met elkaar heeft. Hierdoor stond je als jeugdlid zeer dicht bij de ‘sterren’ van de eerste ploeg. Hierdoor was je extra gemotiveerd om net zo goed als hen te worden. En zo werd Jeroen Pelgrims mijn korfbalidool. Ik keek elk weekend naar de wedstrijden van de eerste ploeg en deed op de trainingen al de acties na om net zo goed als hem te worden. Hopelijk betekent dit peter en meter-project op Meeuwen een eerste stap in de goede richting om dezelfde familiale sfeer binnen onze club te krijgen!

Nicolas: Ik ken niet zoveel korfballers.

Kan Simon dit niet worden?

Nicolas: Ik heb hem al 1 keer zien trainen, en vond hem wel goed.

 

Meeuwen viert dit jaar een speciale verjaardag, ken je wat van de clubgeschiedenis?

Simon: Ik herinner me nog de oude kantine van toen ik nog bij Putse speelde.

Nicolas: Ik weet ook niet zoveel over de geschiedenis van Meeuwen. Ik weet wel dat we sinds dit jaar een nieuw kunstgrasveld hebben.

Wat zou je veranderen binnen de club, gesteld dat je carte blanche zou krijgen?

Nicolas: Ik vind Meeuwen goed zoals het is. Volgens mij zijn er veel slechtere clubs. Ik zou niet direct weten wat te veranderen…

Simon: Ik zou wat dames veranderen (lacht luid). En ik zou een kickertafel  in de kantine willen.

Nicolas: Ja, dat zou leuk zijn!

Wat zijn jullie interesses? 

Nicolas: Ik reis graag en thuis speel ik geregeld wat op mijn gitaar. Vroeger volgde ik muziekschool, maar nu niet meer. Ik speel enkel thuis. Erbij zingen doe ik niet. Als filmpje heb ik gekozen voor een fragment van ‘People Are Awesome’. In dit filmpje doen allerlei mensen stunts die ik erg cool vind.

Simon: Ik heb 2 filmpjes uitgekozen. Het eerste is het moment dat Tom Boonen wereldkampioen werd in 2005. Het tweede filmpje gaat over Derek Redmond op de Olympische spelen van 1992. Hij was kandidaat om goud te winnen, maar blesseerde zich tijdens de kwalificatiereeksen. Hij besloot toch de race uit te lopen en werd toegejuicht door het hele publiek. Zijn vader kwam in de laatste meters ook naast hem lopen. Ik vind dit een erg inspirerend fragment. Verder volg ik ook het voetbal op de voet. Ik heb dit seizoen een abonnement voor de thuiswedstrijden van Standard. Vorige week moest ik eigenlijk gaan kijken toen ze tegen Anderlecht speelden. Ik had afgemeld voor de wedstrijd zodat ik op tijd daar kon zijn, maar omdat er te weinig jongens aanwezig waren vroeg de coach toch te komen spelen. Dit heb ik dan ook zonder aarzelen gedaan (knap!, nvdr). Na de wedstrijd ben ik meteen doorgereden? Ik ben ik er maar net op tijd geraakt, de match was nog maar net bezig. Standard heeft dit jaar een goede ploeg. Ik heb er alle hoop op dat ze kampioen zullen spelen.

Laten we het hopen…

Bedankt allebei, en nog veel succes dit seizoen!

                                                                                                       TdB