A-team Meeuwen bewijst zichzelf slechte dienst in directe confrontatie met naaste belager

Met grote getale waren allen met een rood-zwart Meeuwenhart naar onze thuishal afgereisd om getuige te zijn van de wederopstanding van ons A-team. Helaas. Colonel John “Hannibal” Smith kreeg zijn brigade niet in het gelid. Daar waar in de populaire TV-serie uit midden jaren 80 de helden bekend van ‘a crime they didn’t commit’ en optredend als ‘soldiers of fortune’ er altijd in slaagden het ‘kwaad’ te

overwinnen, ditmaal reed de customized black GMC met achter het stuur onze T1 Van Klooster na een prima start linea recta het ravijn in.

Total loss of nog te fixen? Slechts een hele goede schadehersteller zal in staat zijn ons A-team weer mobiel te krijgen.

Meeuwen C - Putse C 11-11

Deze met dikke stift omcirkelde zaterdag werd door onze Kern aangevangen met het C-team. Zonder Yuri maar mét Noah en Zoë wisten we prima uit de startblokken te vertrekken. Nathan – ook al zo’n exotische naam – zette met twee inlopers de jurytafel direct aan het werk. Als Thomas – kijk zo kan je ook heten – de 3-0 aantekent, verschijnen direct de eerste zonnestralen in de hal.

Putse – waarschijnlijk een broertje dood aan zonneschijn – verduistert direct de hal: 3-3 en met rust kijken we tegen een achterstand met het kleinst mogelijke verschil aan: 4-5. Na de rappe 3-0 zal de jurytafel geen overuren gemaakt hebben.

Zoë 5-6 en Lise en Thomas met de 6-7 en 7-7 maken er weer een wedstrijd van. De tweede helft iets meer venijn, maar echt makkelijk wordt er door beide teams niet gescoord. Zoë wederom 8-8, 9-9 Thomas en Danaë 10-10. Putse neemt bij deze gelijke stand voor de 7e maal in successie de leiding maar met een shot van Thomas, zijn 4e treffer alweer – bepaalt onze aimabele clubman de eindstand op 11-11. Een terechte puntendeling.

Meeuwen B – Putse B 12-15

Nog steeds zonder Niels, Jeroen, Anke en Wendy maar wel weer met Syme, Niek en Simon. Net als onze C en later op de avond onze A, een zeer sterke openingsfase waarbij via twee treffers van Syme, Jarne en Niek beiden eenmaal en sterk verdedigingswerk, na het 1e kwart een 4-0 tussenstand op het scorebord prijkte.

Daarna direct het eerste wapenfeit voor Putse, gevolgd door 2 rood-zwarte treffers: 6-1 en even later 7-2. Wie op dat moment in zijn glazenbol had gekeken, had zich zelf veel leed kunnen besparen.

Met nog slechts vijfenhalve minuut in de eerste helft te spelen zet Putse de turbo aan en zijn wij gewoonweg niet in staat hen een strobreed in de weg te leggen:

Op 05.34 de 7-3, 04.56 7-4, 03.44 7-5 en op 02.58 de 7-6. Dat zijn dus slechts 156 tellen ........ Joni op 2.20 de 8-6 maar 25 seconden later alweer de 8-7. Rust en we kunnen weer opnieuw

beginnen. Zo ontzettend zonde, maar vooral naïef, knullig en enorm onnodig. Iets dat ons helaas bijna elke week overkomt.

Doordat de lokale bridgeclub beslag op onze bespreekruimte had genomen, waren we verbannen naar de kleedkamers. Dat de akoestiek in de kleedruimte van andere aard is dan onze vaste bespreekkamer, bleek al snel. Jacky trok – bij gebrek aan vlugzout - alle registers open ten einde onze B-ers weer wakker te krijgen. Of het zijn heerlijke plat Antwerpse accent was of gewoon een te mat Meeuwen B, de gewenste uitwerking zagen we helaas niet op het plein terug. In de 2e minuut na rust komt Putse voor de eerste maal langszij en bij 10- 10 slaan ze het beslissende gaatje: 10-12. Via 11-13 en 12-14 gaat met 12-15 de overwinning naar onze gasten. Zoals al zo vaak dit seizoen: we mochten aan de zege ruiken maar nooit het podium betreden. De zoveelste teleurstelling.

Meeuwen A – Putse A 23-25

Het schrijven van een wedstrijdverslag van onze A is dit seizoen een kwestie van knippen en plakken. Knip-plakwerk van verslagen van de B of van verslagen van eerdere speelrondes. Voor een stukjesschrijver die per woord betaald wordt, is dat dus een ware goudmijn.(

De opbouw is meestal altijd eender: sterke start, hard werken, discipline, hoog rendement en een tegenstander die zich laat overrompelen. Daarna – al dan niet door goede wissels of door gehaast spel en verkeerde keuzes van ons in het zadel geholpen – een zich herstellende opponent. Zelden zijn we daarna nog in staat aan te haken en een goed resultaat te boeken.

En zo ging het dus ook vanavond. Ondanks dat we ons niet aan de gemaakte afspraken hielden, waren we in aanvang wel de bovenliggende ploeg. Aangemoedigd door veel, zeer veel Meeuwen supporters – HULDE!!! – liepen we – mede door 3 treffers van Zahra – uit naar 7-2. Waar hebben we deze tussenscore meer gezien? En hoe liep dat af?

Op 09.30 een shot van Zahra, de 9-5. Daarna knippen en plakken verslag Meeuwen B:

09.13 de 9-6, 07.08 de 9-7, 05.40 de 9-8 en 04.28 de 9-9! Dat we ons daarna in 1 minuut weer naar een gat van 3 punten schieten is geweldig. Taïssa, Jef en Zahra tonen klasse. Als je dat kan, dan moet je zelf echt voor de kop slaan dat het met de rust nog maar 13-11 staat!

De tweede helft is er vervolgens één uit de categorie “inktzwart”. Al in de eerste minuut na influiten kunnen we 2 tegentreffers noteren. Bij 16-16 staan we voor het laatst gelijk en via 19-20, 21-24, 23-24 valt bij 23-25 het doek. Putse speelt de laatste 5 minuten prima met de klok en stelt zo volwassen de zege veilig. Is dat verdiend? Eigenlijk wel. Wij delen alleen het eerste kwart de lakens uit en verzuimen – wederom – de wedstrijd koud te maken. Het vak met Wouter, Taïssa, Lynn en Jef rondt bijna de helft van de aanvallen met een treffer af, daar waar het andere vak 2x zoveel aanvallen nodig heeft. We doelen maar liefst 119x en met een beetje normaal mikken kom je dan al gauw op 30 treffers. En als je 30 treffers scoort, dan win je in België 93,7% van de wedstrijden.

Vandaag mikten we gewoon niet goed genoeg. We kiezen 35x voor een zeer goede kans. Dat aantal mag hoger zijn, maar, soit, het zijn toch nog 35 kansen uit de categorie “hoog rendement”. Normaliter goed voor minimaal 20 tot 25 treffers. Niet vandaag. Het levert ons slechts 11 treffers op. Dit in combinatie met bepaalde keuzes die we maakten is dat onvoldoende om aanspraak te maken op de eindoverwinning.

Super zuur. Staf en spelers zaten er dan ook goed doorheen.
En minstens zo teleurstellend voor onze vaste supporters. We hadden het hen zo gegund.

Lion

Lieve supporters,
namens de hele kern wil ik jullie heeeeel erg bedanken voor jullie grote opkomst afgelopen weekend!
Jullie aanwezigheid & jullie luide aanmoedigingen hebben ons het nodige vertrouwen gegeven, jammer genoeg zonder het gewenste resultaat...
We hopen nog van jullie steun te mogen genieten de komende weken!
Het wordt een hele moeilijke weg, maar moeilijk gaat ook!

Bedankt Meeuwen supporters! Jullie waren top!
Zahra, namens heel de kern!