Meeuwen KV

Korfbalclub

Meeuwen Korfbal

You 'll never fly alone

Meeuwen KV

Rivierenhof Deurne

Meeuwen wint Runner Up Finale

Meeuwen - Temse 17 - 16

Mega Wriemeldag

Een zonnig succes

Veldfinales 2016

Veldfinales 2016 Meeuwen KV

Een overzicht van een “turbulent” seizoen van onze fanions

Meeuwen Fanions 2014

Een zeer “verjongde” kern begon vol goede moed aan het nieuwe seizoen in augustus  2013.  De verwachtingen waren hoog gespannen hoe de combinatie tussen, zeer jong, jong en iets ouder zou verlopen.  We keken ... en zagen dat het goed was … maar stilaan sloeg het noodlot toe : een resem aan gekwetsten (zeer zware en minder zware) en 2 zwangerschappen bleek de balans te zijn…  Moeilijke klus voor de trainers die elke week met een gewijzigde opstelling aan de start dienden te komen. 

Dit resulteerde op het veld in een nog vrij “verdienstelijke” heenronde met ups en downs maar vooral in een zeer moeilijke eindronde waarbij de uitputtingsslag in de zaal duidelijk zijn sporen had achter gelaten.  De allerlaatste competitiematch tegen Catba moest uiteindelijk nog uitsluitsel geven over wie de “play down” diende te spelen.   Onze A-ploeg kon nog een laatste keer een vuist maken en stelde zich veilig !

De veldresultaten :

Onze eerste ploeg werd nog knap 4e, reserven behaalden een 5de plaats en de C-ploeg eindigde ook op de 4e plaats. Onze jongerenploeg U25 werd 3e.

De zaalcompetitie 2013-2014 was voor Meeuwen op z’n minst “uniek” te noemen.  Na de heenronde bleef ons A-team eenzaam onderaan achter met 0 punten.  Niet “uniek” zou je zeggen, want dit hadden we in het verleden ook al meegemaakt, maar dit keer bleek de achterstand op de voorlaatste maar liefst 6 punten te bedragen, hetgeen bijna uitzichtloos leek!  Voor alle TopLeague-ploegen was op dat moment één ding zeker : Meeuwen zou volgend seizoen naar PromoLeague degraderen.  Enkel Meeuwen dacht hier anders over.  Een grote “overlevingsdrang”, extra trainingen, veel doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid zorgden ervoor dat deze jonge groep aan een overweldigende “remonte” begon en zich zelfs op de allerlaatste competitiedag van de laatste plek wist te redden en zo in extremis een barragematch in de Lotto Arena afdwong.  Behoud in TopLeague werd verzekerd na winst tegen Temse.

De zaalresultaten :

Eerste ploeg 7e plaats, reserven 8e plaats, C-ploeg 3e plaats en onze jongerenploeg U25 werd knap zaalkampioen  !

Wij wensen de ganse kern van harte te feliciteren met de resultaten van dit zware en moeilijke afgelopen seizoen, wensen alle gekwetsten een volledig herstel toe en wensen onze kersverse mama’s een schitterende “comeback”.  We kijken alvast vol belangstelling uit naar het nieuwe seizoen !

Annick namens het Technisch comite.