Meeuwen KV

Korfbalclub

Meeuwen Korfbal

You 'll never fly alone

Meeuwen KV

Rivierenhof Deurne

Meeuwen wint Runner Up Finale

Meeuwen - Temse 17 - 16

Mega Wriemeldag

Een zonnig succes

Veldfinales 2016

Veldfinales 2016 Meeuwen KV

ATBS cadetten op scouting: een topmatch in the Topkorfballeague

ATBS op bezoek

Een tijdje geleden verscheen er een tof artikel in het clubblad van ATBS:

Al heel lang krijgen de trainers van onze cadetten de vraag om eens een echte topmatch uit dehoogste klasse te gaan bekijken. En dat hebben we dan maar gedaan. Na wat geregel vonden we deideale datum en de ideale wedstrijd: Meeuwen – Borgerhout. Meeuwen kon zijn stekkie in de kruisfinales verdienen, Borgerhout kon zich uit het degradatiezone lichten. Place to be was de Boeckenberg Sporthal, werkelijk een mooi uitstalraam voor onze sport. Om 20.30 was iedereen die mee kon gaan, present. Er waren zelfs wat vrienden en vriendinnen bij, leuk!

Dankzij onze jeugdcoördinator wist de thuisploeg, Meeuwen, dat we er gingen bij zijn. En ze hebben ons als koningen ontvangen! De begeleiders en aanwezige ouders mochten daarom met korting de zaal binnen en we kregen een persoonlijke begeleider, Kevin Hens, die al onze vragen voor, tijdens en na de wedstrijd heeft beantwoord. Kevin speelt normaal gezien altijd mee met de eerste ploeg van Meeuwen en was de ideale persoon hiervoor. Kevin, superbedankt om dit voor ons te doen en geduldig al de vragen afgeschoten door onze cadetten te beantwoorden.

En dan nu de match:

Meeuwen - Borgerhout 23-15 (rust 11-10)

In de 1ste minuut zette de thuisploeg Meeuwen de scoormachine in gang via een mooi schot van Yannnick Wauters 1-0. In dezelfde minuut volgt prompt het antwoord van Borgerhout /GW via Niels Van Den Houdt. Een betere start bestaat er niet 1-1. Dat gaat zo verder tot 4-4 in de 6de minuut., Dan krijgt Borgerhout /GW in de 9de minuut een penalty genomen door Steffi Nicolay en deze wordt gemist. Meeuwen profiteert daaruit en scoort in dezelfde minuut via Renske Dardenne naar 5-4. Meeuwen behoudt de voorsprong na afwisselend doelen tot in de 17de minuut 8-7. In de 18de minuut maakt Borgerhout/GW terug gelijk en hangen de bordjes op 8-8 via Bjorn Van Acker bij een mooi ver schot. Het blijft spannend en we gaan de rust in met een 11-10 score in het voordeel van Meeuwen, maar niets is beslist.

Na de rust duurt het tot in de 40ste minuut voordat Meeuwen een eerste kleine kloof kan maken, 15- 12 wijzen de bordjes aan. Deze kloof wordt aangehouden en vergroot naar 5 punten. Borgerhout /GW komt nog enkele malen terug naar 4 punten verschil , maar het draait minder goed en de einduitslag is verdiend 23-15 voor Meeuwen. Daardoor zijn ze zeker van de halve finale plaats in Herentals waar ze waarschijnlijk moet uitkomen tegen Boeckenberg of kunnen ze nog over Voorwaarts springen en dan tegen Scaldis moeten uitkomen? Dus een droomscenario , alles kan nog – geweldige competitie aan de top.

Onderaan is er ook nog niets beslist voor degradatie en runner up – ook daar een prachtige programmatie !

(bron: www.topkorfballeague.be – auteur: Pierre Coppens)

Het moet gezegd, onze cadetten gingen ervoor, tijdens heel de match waren ze de luidruchtigste spionkop van Meeuwen (en bevestigd door de trainer van Meeuwen!). Het is waarschijnlijk dankzij hun aanmoedigingen dat Meeuwen vlotjes de wedstrijd kon winnen. En samen met onze ATBS’ers werd er heel de wedstrijd geroepen, gezongen en aangemoedigd. Het was voor iedereen een fijne ervaring.

Na de wedstrijd, als kers op de taart, mochten we een meet en greet doen met de spelers van Meeuwen, waaronder de Pieter die het grootste deel van zijn jeugd de velden van ATBS heeft onveilig gemaakt. Zo dichtbij de helden van het veld werden onze cadetten wel wat stiller en vele vragen bleven in de keel steken. De sympathieke spelers van Meeuwen staken dan zelf van wal waardoor het ijs werd gebroken en er een heen-en-weer van vragen en antwoorden ontstond. Uiteraard hebben we een groepsfoto getrokken:

En natuurlijk nog een specialleke voor Jan (zodat hij weet dat er nog flink moet worden gegroeid!) samen op de foto met de Pieter waar we als ATBS terecht trots op mogen zijn!

Het was een leuke avond. Joep en ikzelf, samen met alle aanwezige cadetten, wensen de mensen van Meeuwen te bedanken voor hun ongelooflijk warme ontvangst en de attente begeleiding. Wij komen voor jullie supporteren in de Lotto-Arena!  Ook onze dank aan Marlies die alle voorbereiding ter harte heeft genomen.

Danny en Joep,

Trotse trainers ATBS cadetten